by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
GFIA: Normele de combatere a spalarii banilor nu ar trebui aplicate asigurarilor generale, care prezinta un risc aproape inexistent
GFIA - Federatia Globala a Asociatiilor de Asigurari (the Global Federation of Insurance Associations) a publicat recent un document de pozitie care prezinta motivele pentru care factorii de decizie ar trebui sa urmeze abordarea bazata pe risc promovata de Grupul de Actiune Financiara (GAFI) atunci cand elaboreaza noi norme privind combaterea spalarii banilor si a finantarii terorismului (CFT).

"Orice noi reguli de combatere a spalarii banilor / finantarii terorismului (ML / TF) ar trebui sa acopere doar asigurarile de viata, care au o anumita expunere, desi foarte redusa, la riscurile ML / TF", transmis oficialii GFIA.

Cu toate acestea, GFIA este ingrijorata de faptul ca unele parti interesate inca fac presiuni pentru ca regulile sa fie aplicate si asigurarilor generale, in ciuda expunerii sale aproape inexistente la riscurile ML / TF.

"In plus, aplicarea regulilor AML / CTF la asigurarile generale ar deturna resursele si atentia necesare din alte domenii cu risc mult mai mare", subliniaza specilistii federatiei.

Riscurile de spalare a banilor si de finantare a terorismului reprezinta o preocupare majora pentru sistemul financiar al UE si pentru securitatea cetatenilor sai, arata Consiliul European. De-a lungul timpului, UE a elaborat un cadru de reglementare solid. Cu toate acestea, normele trebuie sa se adapteze in permanenta pentru a face fata riscurilor generate de: inovarea tehnologica - cum ar fi monedele virtuale; cresterea integrarii fluxurilor financiare pe piata interna; dimensiunea mondiala a organizatiilor teroriste; ingeniozitatea infractorilor pentru a exploata lacunele sau problemele din sistem.

Gasiti AICI pozitia GFIA.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata