by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Sondaj 1asig.ro: Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?
Piata asigurarilor din Romania a depasit, in 2020, provocarile aduse de pandemia de COVID-19 si a reusit sa inregistreze o crestere de aproximativ 4,6% fata de 2019. Dintr-un sondaj realizat de 1asig.ro reiese ca trendul va continua in acest an.

Astfel, 22,9% dintre intervievati sunt cei mai optimisti si sunt de parere ca piata asigurarilor va avea o crestere, in acest an, de peste 10%In acelasi timp, 24,4% dintre respondenti estimeaza ca piata locala se va majora cu un procent cuprins intre 6 - 10%, iar 29,9% dintre participanti prevad un avans de 1 - 5% fata de anul 2020.

Doar 11,1% dintre cei care au raspuns sondajului 1asig.ro se asteapta ca piata sa stagneze in acest an, iar alti 11,6% spun ca subscrierile industriei de asiguraru ar putea scadea.

In anul 2020, societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF au subscris prime brute in valoare de aproximativ 11,5 miliarde de lei, in crestere cu aproximativ 4,6% fata de valoarea inregistrata in anul anterior, reusind sa se adapteze si sa depaseasca provocarile aduse de pandemia de COVID-19. In acelasi timp, valoarea indemnizatiilor brute platite de asiguratori a avansat cu 1,49%, la aproape 7 miliarde de lei. Afla cum au evoluat subscrierile fiecarui jucator si ce daune au fost achitate!

Evolutia pietei de asigurari a fost sustinuta de cresterea PBS pentru activitatea de asigurari generale (+6,3%), concomitent cu o usoara scadere a valorii subscrierilor pentru activitatea de asigurari de viata (-1,6%).

La 31 decembrie 2020 activau pe piata asigurarilor 28 de societati de asigurare, autorizate si reglementate de ASF, dintre care 15 au practicat numai activitate de asigurari generale, 7 au practicat numai activitate de asigurari de viata si 6 au practicat activitate compozita.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata