by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Asiguratorii au optat pentru mai multa protectie. Cedarile in reasigurare au crescut in 2020
La finalul lunii decembrie 2020, aproximativ 40% din primele brute subscrise pentru categoria asigurarilor generale au fost cedate in reasigurare, nivelul fiind in crestere comparativ cu aceeasi perioada a anului 2019, cand se situa la aproximativ 38%.

"Pentru o parte importanta de produse de asigurari generale (ex. asigurarile de catastrofa, asigurarile de raspundere civila), ca parte a strategiei proprii de management a riscurilor, asiguratorii apeleaza frecvent la diferite forme de contracte de cedare in reasigurare, limitand astfel dauna maxima suportata in cazul aparitiei unor evenimente asigurate cu impact financiar semnificativ", noteaza ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.La finalul lunii decembrie 2020, aproximativ 43% din totalul indemnizatiilor brute platite au fost cedate reasiguratorilor.Din rezervele tehnice brute existente la finele lunii decembrie 2020 circa 42% erau aferente cedarilor in reasigurare.Pentru categoria asigurarilor de viata

In mod traditional, exista diferente importante in ceea ce priveste politica de reasigurare intre activitatile de asigurari de viata si cele de asigurari generale. In cazul asigurarilor de viata, in general societatile de asigurare preiau o parte mult mai mare din riscul subscris.

Ca urmare a faptului ca primele de asigurare sunt in general anticipate, iar despagubirile, in caz de producerea evenimentului asigurat, sunt fixate prin contract pentru fiecare eveniment, deci mai predictibile, societatile de asigurari de viata nu apeleaza la fel de frecvent la cedarea in reasigurare ca cele de asigurari generale.

In anul 2020, 7,74% din primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor de viata au fost cedate in reasigurare, fiind un record pentru cel putin ultimii 5 ani.Pe acest segment, circa 13,3% din totalul indemnizatiilor brute platite au fost cedate reasiguratorilor.In acelasi timp, din rezervele tehnice brute existente la finalul anului 2020, 0,66% erau aferente cedarilor in reasigurare.


Piata de asigurari din Romania a cumulat in anul 2020 prime brute subscrise (PBS) in valoare de aproximativ 11,5 miliarde lei, volum in crestere cu aproximativ 4,6% fata de cel inregistrat in anul anterior, conform raportului publicat joi de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata