by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
NN Asigurari de Viata a platit, in medie, 4.000 de lei clientilor care au fost spitalizati pentru afectiuni generate de coronavirus
Preocuparea pentru sanatate este mai actuala si mai frecventa ca niciodata si contextul atipic din ultimul an a crescut relevanta asigurarilor pe care oamenii se pot baza in situatii medicale neprevazute.

In Romania, 79,5% din cheltuielile cu sanatatea sunt finantate din surse publice, conform celui mai recent raport OECD State of Health in the EU, restul fiind plati directe sustinute de pacienti. Oamenii aleg sa se trateze si in afara sistemului public de sanatate, in privat, unde trebuie sa sustina costurile din sursele proprii. O asigurare privata de sanatate poate atenua presiunea financiara generata de cheltuielile medicale.

De Ziua Mondiala a Sanatatii s-au implinit 5 ani de cand Asigurarea de Sanatate NN ajuta clientii sa aiba grija de sanatatea lor. NN a platit in acesti 5 ani peste 14 milioane de lei, echivalentul a aproape 3 milioane de euro, pentru serviciile medicale de care au avut nevoie. 

Cu o medie de 5 lei pe zi, clientii Asigurarii de Sanatate NN pot beneficia de 100.000 de lei pe an pentru tratamentele necesare, suma care creste cu 20.000 de lei dupa fiecare an in care nu a fost nevoie de asigurare, pana la maximum 200.000 de lei. Costul asigurarii depinde in principal de varsta si nu creste de la un an la altul daca apar probleme medicale pentru care a fost utilizata asigurarea.

"O asigurare de sanatate este alternativa prin care avem bani la dispozitie pentru cheltuieli medicale neprevazute. Prin Asigurarea de Sanatate NN, am platit in total, in 5 ani, peste 14 milioane de lei direct catre spitalul sau clinica din retea unde s-au tratat clientii sau catre acestia daca au ales o unitate medicala din afara retelei. Oferim aceasta flexibilitate deoarece clientii ne-au spus de-a lungul timpului ca pentru rezolvarea problemelor de sanatate au incredere mai ales in medic si abia apoi in locul in care acesta profeseaza. Asigurarea poate fi cumparata printr-un proces digital, in baza unei discutii online cu unul dintre cei 1.500 de colegi din echipa de vanzari. Am adus procesul de vanzare la realitatea actuala si am fost alaturi de clienti si in acest context atipic care a pus sanatatea tuturor la incercare. Astfel, in mod exceptional, am platit in medie 4.000 de lei clientilor care au avut pana acum nevoie de spitalizare pentru afectiuni generatede coronavirus", a explicat Gabriela LUPAS-TICU, Chief Marketing & Operations Officer la NN Asigurari de Viata.

De la lansare, cei mai multi clienti au beneficiat de Asigurarea lor de Sanatate NN intr-un moment fericit, precum nasterea unui copil. Alte motive frecvente au fost probleme de sanatate specifice femeilor, corectarea deviatiei de sept, fracturi sau interventii chirurgicale pentru apendicita sau colecist, cu cheltuieli medicale acoperite care au variat intre 3.500 si 8.500 de lei, in functie de caz. In ceea ce priveste spitalizarile pentru care a fost folosita asigurarea, principalele cauze au fost enterovirozele si afectiunile respiratorii, in special la copii, cu o valoare medie de 4.000 de lei pentru cheltuielile necesare.

"Pe parcursul celor 5 ani, Asigurarea de Sanatate NN s-a dovedit un sprijin real si in situatii grave, care au implicat costuri foarte mari. Cea mai complexa procedura decontata a fost o interventie chirurgicala determinata de un diagnostic de cancer, cu cheltuieli de aproape 94.000 de lei. Totodata, pentru o interventie chirurgicala care a presupus o perioada mai lunga de spitalizare, de 19 zile, cheltuielile totale acoperite de asigurare au depasit 68.000 de lei", au mai transmis oficialii NN.

Conform acestora, in perioada 2016 - 2020, numarul romanilor care au o asigurare de sanatate a crescut cu peste 60%, in timp ce primele totale platite de acestia au inregistrat cresteri anuale de doua cifre, ajungand la 451 de milioane de lei la finalul anului trecut, potrivit datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara. NN Asigurari de Viata este al patrulea cel mai mare asigurator in functie de primele brute subscrise in 2020 pentru asigurari de sanatate, cu o cota de peste 10% din total calculata in baza datelor raportate de Autoritatea de Supraveghere Financiara, si are in prezent peste 27.000 de beneficiari. Piata din Romania este de dimensiuni mici comparativ cu alte tari europene, dar tendintele arata ca oamenii resimt tot mai mult nevoia pentru alternative financiare viabile cand vine vorba de problemele de sanatate.

"De la declansarea pandemiei, observam un interes mai mare pentru asigurari de sanatatesi mai multaproactivitateintr-odirectie care de cele mai multe ori nu era prioritara pentru noi. Tendinta este sustinuta de o mai buna intelegere a beneficiilor si digitalizarea accesului la asigurari, dar si de dezvoltarea constanta a infrastructurii medicale private din Romania. Aproximativ 35% din totalul clientilor nostri noi din 2020 au ales asigurarea de sanatate pentru ei si familia lor si tendinta continua si in acest an. De asemenea, 18% din asigurarile de sanatate cumparate au fost pentru copii, un avantaj important pe care il oferim parintilor fiind faptul ca se pot interna alaturi de cei mici fara costuri suplimentare. Asigurarea de sanatate reprezinta un segment cheie al strategiei noastre de dezvoltare, de aceea suntem in permanenta preocupati de imbunatatirea produsului, avand ca scop cresterea satisfactiei clientilor si oferirea unei experiente care sa faca diferenta", a spus Gerke WITTEVEEN, Chief Executive Officer interimar NN Asigurari de Viata.

Alaturi de spitalizare si interventii chirurgicale in caz de accident sau boala, incluse in asigurare ca beneficii principale, clientii mai pot accesa beneficiul optional de preventie, care le ofera mai multe servicii medicale in zeci de clinici REGINA MARIA din toata tara, ca parte din parteneriatul pe care NN Asigurari de Viata il are cu Reteaua de sanatate. Clientii beneficiaza exclusiv in Reteaua de sanatate Regina Maria de un control medical anual complet, pana la 12 consultatii generale sau de specialitate si reduceri intre 20% si 70% pentru consultatiile sau investigatiile care depasesc beneficiile acoperite, in functie de tipul pachetului ales - Standard, Mediu sau Avansat. Pe parcursul celor cinci ani, clientii care au ales si componenta de preventie au beneficiat de un total de peste 124.000 de investigatii, dintre care aproximativ 70% au reprezentat analize de laborator, urmate de consultatii medicale si ecografii.

In ultimii 5 ani, NN Asigurari de Viata a imbunatatit permanent portofoliul de solutii din sfera asigurarii de sanatate, pornind de la nevoile reale ale clientilor. Din interactiunile cu clientii reiese ca vor o experienta digitalizatasi beneficii adaptate stilului lor de viatasi contextului actual. Pentru NN Asigurari de Viata, digitalizarea si inovatia sunt piloni strategici pentru viitor care se traduc deja in beneficii concrete pentru clienti, iar pentru a oferi mai multa valoare, compania completeaza solutiile pentru sanatate prin parteneriate cu startup-uri inovatoare care ofera acces digital la servicii medicale suplimentare. De asemenea, clientii care detin asigurari de sanatate isi pot administra contractul in aplicatia NN Direct, au mai explicat specialistii asiguratorului.

Asigurarile de sanatate au cumulat in anul 2020 prime brute subscrise in valoare de aproximativ 451 milioane de lei, in crestere cu 18,38% fata de aceeasi perioada a anului 2019. Vezi cat a subscris fiecare companie, conform calculelor realizate de XPRIMM Publications!

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata