by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
GROUPAMA Asigurari, crestere de 30% pe asigurarile de viata in 2020
GROUPAMA Asigurari a inregistrat anul trecut o crestere de 30% fata de 2019 pe linia asigurarilor de viata (individuale si de grup), valoarea totala a primelor brute subscrise pe aceasta linie fiind de 46 milioane de lei. Clauzele de sanatate sau economisire pentru copii, printre cele mai solicitate de clienti.

La aceasta evolutie, pe un segment care numara peste 200.000 de asigurati, a contribuit si decizia companiei de a acoperi, derogatoriu, situatiile de imbolnavire cu SARS CoV-2

In 2020, au fost solutionate peste 9.000 de dosare pe segmentul asigurarilor de viata, valoarea totala a daunelor platite ridicandu-se la 11,6 milioane lei.

GROUPAMA a anuntat inca din martie 2020, ca va acoperi in mod exceptional riscurile asociate pandemiei de coronavirus pentru clientii actuali, dar si pentru cei care vor incheia asigurare medicala integrala, asigurare de viata si asigurare de calatorie in strainatate.

"Piata asigurarilor de viata din Romania ramane una cu mult potential, iar interesul in crestere al romanilor pentru aceasta linie este un semn ca directia este una buna. Pandemia a dus la o mai buna constientizare a riscurilor, iar produsele lansate, adaptate la asteptarile si nevoile reale ale consumatorilor - printre care si acoperirea acestor riscuri noi - au contribuit la dinamica pe care o vedem pe aceasta linie. Am observat un interes mai mare pentru zona de economisire si am venit in sprijinul consumatorilor cu mai multa flexibiliate si personalizare la nivelul serviciilor si produselor noastre", a declarat Calin MATEI (foto), Director General Adjunct GROUPAMA Asigurari.

In categoria asigurarilor individuale, cele mai accesate produse au fost asigurarea de protectie in caz de deces, cu o crestere de 35% si o valoare totala a primelor brute subscrise de aproximativ 6 milioane lei, dar si asigurarea de viata cu economisire pentru copii, produs a carui valoare totala a primelor brute subscrise a atins 13 milioane de lei, in crestere cu 27% fata de anul precedent.

De asemenea, anul trecut s-a observat si un interes in crestere pentru asigurarea privata de deces cu plata indemnizatiei in 24 de ore, produs care acorda un sprijin financiar imediat, necesar acoperirii cheltuielilor aferente in cazul unui deces.

Totodata, datele companiei arata si o cerere in crestere pentru asigurarea suplimentara de investitii, acolo unde avansul a fost de 136% fata de 2019. Clientul are posibilitatea de a plati prime suplimentare oricand pe durata contractului, putand alege dintre trei fonduri de investitii cu grade diferite de risc. Platile sunt unice, astfel incat asigurarea ofera flexibilitate in alegerea momentului platii, a valorii ori a mixului de fonduri.

Pentru acest tip de asigurare, nu este necesara evaluarea medicala, iar valorile obtinute nu sunt impozitate. Ea poate fi atasata produselor de baza, precum: asigurarea de protectie in caz de deces, asigurarea mixta de viata, asigurarea de economisire pentru copii, standard sau premium.

Anul trecut, cele mai solicitate acoperiri au fost, in cazul asigurarii mixte de viata, polita suplimentara pentru investitie si clauze de sanatate. Pe segmentul asigurarii de viata cu economisire pentru copii, clientii au solicitat clauze de exonerare de la plata primelor de asigurare specifice acestui produs si cele de sanatate pentru copii. In privinta asigurarii de protectie in caz de deces, au fost cautate clauzele de cheltuieli medicale si boli grave.

In categoria asigurarilor de viata de grup, datele indica de asemenea o crestere semnificativa, de 46% fata de 2019, confirmand o atentie mai sporita a angajatorilor pentru fidelizarea si motivarea angajatilor prin astfel de beneficii suplimentare.

Specialistii GROUPAMA spun ca piata din Romania continua sa aiba un potential major, in conditiile in care, ponderea asigurarilor de viata in totalul primelor brute subscrie (PBS) este la o treime fata de media UE. Potrivit ultimelor date oficiale ASF, disponibile pentru trimestrul III din 2020, in cazul Romaniei, doar 19% din totalul primelor brute subscrise erau pe segmentul asigurarilor de viata. Prin comparatie, ponderea PBS asigurari viata in totalul PBS atinge 74% in Italia, 47% in Franta sau Germania, 42% in Ungaria, 35% in Spania si doar 7% in Bulgaria.

GROUPAMA Asigurari a atins in 2020 un volum total al primelor brute subscrise de peste 1 miliard de lei, in scadere cu 2,3% fata de anul anterior, in conditiile in care pozitia pe RCA a fost in continuare una conservatoare. In afara RCA, cresterea este de 5,1% fata de anul precedent, cu un total al primelor brute subscrise de 943 de milioane lei. Totodata, compania raporteaza si o contributie IFRS de 10 milioane lei.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata