by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Paul CAZACU este noul CEO al UNIQA Asigurari
Incepand cu luna februarie 2021, Paul CAZACU (foto) a preluat functia de CEO - Presedinte al Directoratului UNIQA Asigurari, dupa ce a primit aprobarea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Din 2014 si pana in prezent, aceasta pozitie a fost ocupata de Franz WEILER, care va prelua un nou rol la nivelul Grupului UNIQA.

Avand o experienta de peste douazeci de ani in domeniul financiar, Paul CAZACU s-a alaturat echipei UNIQA inca din anul 2011 si isi asuma noua pozitie din rolul de Vicepresedinte, din care, timp de sase ani, a coordonat activitatea companiei. Anterior, a activat in consultanta si audit, fiind Membru al Camerei Auditorilor Financiari din Romania si al Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) - UK.

"Activitatea UNIQA in Romania este coordonata de o echipa de management puternica, alcatuita din profesionisti cu experienta diversa, care va fi condusa de colegul nostru, Paul CAZACU, din rolul de CEO. Experienta lui Paul, atat in cadrul companiei, cat si la nivelul industriei, ne ofera increderea ca va continua cu succes povestea UNIQA", au declarat reprezentantii Consiliului de Supraveghere al Grupului UNIQA.

"Acest nou rol in cadrul UNIQA Romania ma onoreaza si ma responsabilizeaza, in egala masura. Am multe motive sa fiu mandru de experienta construita alaturi de echipa UNIQA. Impreuna, am trecut prin momente de incercare si le-am depasit, dezvoltand cele mai bune solutii. Am invatat continuu unii de la altii si am dezvoltat activitatea companiei cu determinare, deschidere, inspiratie si profesionalism. Misiunea mea, alaturi de echipa de management, este sa continuam calatoria inceputa in urma cu sase ani pentru transformarea UNIQA intr-o companie care pozitioneaza clientul in centrul actiunilor sale. Strategia noastra inseamna, mai departe, concentrarea pe urmatoarele prioritati: generarea de valoare pentru clienti prin produse si servicii adaptate nevoilor acestora, dezvoltarea liniilor profitabile de business, eficientizarea proceselor si optimizarea costurilor, inovatie si dezvoltarea solutiilor digitale, precum si investitia in oameni si in cultura noastra organizationala. Urmeaza multe provocari, generate de mediul extern, aflat intr-o continua dinamica, insa am incredere ca putem creste, mai departe, durabil, avand o baza financiara solida si standarde pentru un business responsabil", a precizat Paul CAZACU, CEO - Presedinte al Directoratului UNIQA Asigurari.

Urmatoarea perioada aduce o serie de schimbari importante care sustin, mai departe, transformarea si dezvoltarea activitatii Grupului UNIQA la nivel international, dar si in plan local. Compania intra intr-o noua etapa de evolutie, avand obiective ambitioase pentru a obtine evaluari de 5 stele din partea clientilor in toate tarile in care Grupul UNIQA este prezent.

Noul model de afaceri al companiei armonizeaza procesele la nivelul pietelor internationale, ceea ce va permite mobilizarea tuturor competentelor profesionale pentru a adresa nevoile clientilor intr-un mod personalizat, in functie de segmentul de care apartin - Retail, Bancassurance, Corporate & Affinity, oferindu-le produse si servicii de calitate, la nivelul celor mai inalte exigente.

Cu o istorie de peste 10 ani in piata asigurarilor din Romania si beneficiind de peste 200 de ani de experienta ca parte dintr-un Grup international cu o prezenta tot mai puternica la nivel european, UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata isi concentreaza eforturile in trei directii principale: dezvoltarea de produse si servicii relevante, care adreseaza nevoi de asigurare specifice, eficientizarea proceselor si optimizarea costurilor prin digitalizare, precum si investitia in calitatea echipei de profesionisti.

Cele doua companii UNIQA au incheiat anul 2020 cu un volum total al primelor brute subscrise situat la nivelul de 93,8 milioane euro, conform IFRS, cu 3,4 procente mai mic decat cel inregistrat la finalul anului 2019. Profitul net total inregistrat de UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata la finalul anului 2020 a fost de 3,2 milioane euro, conform IFRS.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata