by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
UNSAR: Peste jumatate dintre romani sunt ingrijorati de riscul de imbolnavire
"Pandemia de COVID-19 este o provocare din atat de multe puncte de vedere! Mai presus de toate, insa, a oferit oamenilor un motiv in plus pentru a se gandi la sanatate. Un fapt sustinut si de studiile noastre care arata ca pentru 58% dintre romani principalul motiv de ingrijorare este riscul de imbolnavire", a afirmat Roxana BALUTA, coordonator al activitatii Sectiunii de Asigurari de Viata & Sanatate din cadrul UNSAR.

"In acelasi timp, 36% dintre acestia declara ca iau in calcul achizitionarea unei polite voluntare de sanatate, ceea ce denota ca vorbim totusi despre consumatori mai educati, mai responsabili si mai atenti la posibilele efecte ale pandemiei", a adaugat ea, pentru 1asig.ro.

In aceste conditii, intelegerea perceptiei romanilor cu privire la aceste riscuri este cu atat mai importanta, spune oficialul UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania.

"Pe baza datelor extrase din noi cercetari sociologice, precum Barometrul UNSAR-IRES, am putut dezvolta mai multe ghiduri cu informatii esentiale pentru consumatorii si pentru clientii nostri si am reusit sa venim in sprijinul societatii cu noi campanii de informare. Este foarte important ca oamenii sa cunoasca instrumentele care le pot fi de ajutor in cazul unor situatii neprevazute pentru a lua decizii informate, in cunostinta de cauza. Un exemplu este chiar noua campanie de informare a UNSAR, #gatapentruVIATA, accesibila pe portalul www.asiguropedia.ro", precizeaza Roxana BALUTA, care coordoneaza acest proiect.

Intrebata Ce ar trebui sa stie romanii despre aceste tipuri de asigurari pentru a le intelege mai bine utilitatea?, Roxana BALUTA a raspuns: "Cele trei cuvinte pe care romanii ar trebui sa le asocieze cu asigurarile de sanatate si viata sunt: protectie, economisire si investitie. Aceste asigurari au rolul de a ne proteja impotriva riscurilor de accident, de imbolnavire, inclusiv a decesului survenit din aceste doua cauze si aduc reale beneficii de ordin financiar, dar nu numai, in timp".

"In contextul in care riscul de imbolnavire a devenit un factor principal care poate afecta situatia financiara a romanilor, aceste polite de asigurare pot ameliora impactul cauzat de asemenea evenimente nedorite", a adaugat ea.

Recent, industria de asigurari a lansat cea de-a doua editie a campaniei de informare #gatapentruVIATA, dedicata asigurarilor de viata si sanatate si adresata cu precadere tinerilor. Astfel, UNSAR continua seria demersurilor de educare si constientizare privind rolul si utilitatea asigurarilor de viata si sanatate,.

In Romania, asigurarile de viata reprezinta 19% din piata totala de profil, in conditiile in care media la nivel european este de circa 60%. In aceleasi timp, asigurarile voluntare de sanatate reprezinta unul dintre produsele de care romanii se arata a fi din ce in ce mai interesati, conform cercetarilor sociologice realizate la solicitarea UNSAR.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata