by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
imagine principala

Asigurarea mixta de viata

Acopera atat riscul de deces al asiguratului pe durata de valabilitate a contractului, cat si riscul de supravietuire, dupa ajungerea politei la maturitate.

In plus, acest tip de asigurare poate sluji si ca un instrument de economisire, incluzand si o participare la fructificarea prin investitii financiare a rezervelor constituite de asigurator (excedent).

Astfel, daca pe durata contractului survine decesul asiguratului, societatea de asigurare va plati beneficiarilor desemnati suma asigurata plus excedentul. Daca la maturitatea politei asiguratul este in viata, va primi el insusi suma asigurata plus excedentul.

Produsele de acest tip oferite de companiile de asigurari din Romania prezinta si o serie de caracteristici particularizate, dintre care se pot enumera: posibilitatea de a extinde acoperirea si asupra unor riscuri suplimentare cum ar fi cel de invaliditate in urma unui accident, acordarea unor bonificatii speciale in cazul decesului din accident sau existenta clauzelor privind suportarea de catre asigurator a valorii primelor restante in cazul in care dobandirea unei invaliditati face imposibila obtinerea de venituri de catre asigurat, precum si existenta unei garantii oferite de societatea de asigurari asupra randamentului investitional al componentei de economisire.

Costul asigurarii variaza functie de combinatia de clauze suplimentare adaugate riscului de baza, precum si de datele actuariale specifice (durata contractului, varsta asiguratului, suma asigurata etc.).

Este cea mai simpla si raspandita forma de asigurare de viata. Polita de asigurare acopera numai riscul de deces...
Acopera riscul de deces pana la un termen ce poate fi considerat, practic, nelimitat, dat fiind ca el este fixat...
Acopera atat riscul de deces al asiguratului pe durata de valabilitate a contractului, cat si riscul de...
Este o polita cu o componenta de economisire destinata acoperirii cheltuielilor pentru perioada de studii a...
Este asemanatoare celei tip ”student”, suma asigurata acordandu-se de aceasta data integral fie cand...
Prin aceasta forma de asigurare, compania de asigurari se obliga ca, in schimbul unei prime de asigurare platite de...
Este o asigurare de viata incheiata de debitor, la cererea creditorului (banca, spre exemplu), in cazurile in care...
Sunt produse moderne care combina a componenta de protectie – reprezentata de o asigurare de viata pe termen...
Administrate la fel ca asigurarile de viata, sunt asigurari pe termen lung, similare celei de viata. Principalul...
Se adreseaza persoanelor juridice si reprezinta atat o forma de asigurare de viata pentru angajatii companiilor, cat si o modalitate de protectie a acestora 24 de ore din 24, sau pe perioada orelor de munca. In cadrul programelor de asigurari de viata pentru grupuri, se poate opta pentru combinarea unei varietati de beneficii, cum ar fi: -...

Top stiri Asigurari de Viata