by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
imagine principala

Asigurarea de tip renta / anuitatea

Prin aceasta forma de asigurare, compania de asigurari se obliga ca, in schimbul unei prime de asigurare platite de asigurat - in suma unica sau esalonat -, sa-i furnizeze acestuia o indemnizatie periodica.

Functie de durata perioadei de plata, tipul beneficiarului si modul de transmitere a dreptului de a incasa renta, exista o paleta larga de tipuri de rente. Dintre cele mai cunoscute si des intalnite tipuri, enumeram:
- renta cu rata fixa – acest tip de renta presupune ca indemnizatia de asigurare este platita indiferent daca asiguratul mai traieste sau nu. Rata fixa se plateste pentru o anumita perioada determinata (un numar de ani).
- renta – care poate fi, functie de durata de plata a indemnizatiei, viagera (platita pana la decesul asiguratului) sau temporara (platita pana la o data stabilita sau la decesul asiguratului, daca acesta intervine inainte de acea data). Pentru primirea unei indemnizatii de renta viagera, asiguratul (sau, in cazul in care avem de-a face cu mai multi asigurati, cel putin unul dintre acestia) trebuie sa fie in viata, asigurarea fiind incheiata pe “viata” asiguratului. O asigurare de renta viagera poate fi incheiata si in favoarea mai multor persoane, de regula doua. In astfel de situatii, la moartea unuia dintre asigurati, renta viagera se transfera asupra vietii coasiguratului. Acest sistem se foloseste in special ca alocatie pentru pensia de batranete, respectiv pentru pensia de urmas (sot/sotie).
- Un caz special il reprezinta asigurarea de renta de supravietuire, prin care se acorda o indemnizatie periodica in cazul decesului asiguratului, in favoarea coasiguratului, daca acesta este in viata. Ca forme specifice de asigurare, mai des intalnite sunt:
- renta temporara de supravietuire, prin care se acorda indemnizatia pana la data stabilita in prealabil in contract, sau pana la data decesului coasiguratului, daca acesta survine mai devreme.
- renta de supravietuire viagera; in cazul in care coasiguratul moare inaintea primului asigurat, asigurarea expira chiar inaintea acordarii primei indemnizatii.

Este cea mai simpla si raspandita forma de asigurare de viata. Polita de asigurare acopera numai riscul de deces...
Acopera riscul de deces pana la un termen ce poate fi considerat, practic, nelimitat, dat fiind ca el este fixat...
Acopera atat riscul de deces al asiguratului pe durata de valabilitate a contractului, cat si riscul de...
Este o polita cu o componenta de economisire destinata acoperirii cheltuielilor pentru perioada de studii a...
Este asemanatoare celei tip ”student”, suma asigurata acordandu-se de aceasta data integral fie cand...
Prin aceasta forma de asigurare, compania de asigurari se obliga ca, in schimbul unei prime de asigurare platite de...
Este o asigurare de viata incheiata de debitor, la cererea creditorului (banca, spre exemplu), in cazurile in care...
Sunt produse moderne care combina a componenta de protectie – reprezentata de o asigurare de viata pe termen...
Administrate la fel ca asigurarile de viata, sunt asigurari pe termen lung, similare celei de viata. Principalul...
Se adreseaza persoanelor juridice si reprezinta atat o forma de asigurare de viata pentru angajatii companiilor, cat si o modalitate de protectie a acestora 24 de ore din 24, sau pe perioada orelor de munca. In cadrul programelor de asigurari de viata pentru grupuri, se poate opta pentru combinarea unei varietati de beneficii, cum ar fi: -...

Top stiri Asigurari de Viata