by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
ALLIANZ-TIRIAC, despagubiri record in 2022: 1,2 mld. lei, echivalentul a 16.000 de salarii medii, cu taxe si contributii, platite timp de un an

ALLIANZ-TIRIAC a incheiat anul 2022 cu prime brute subscrise in valoare de 2,9 miliarde de lei, in crestere cu peste 40% fata de 2021 si despagubiri platite in valoare de 1,2 miliarde de lei. Platile catre clienti si in numele acestora au fost in crestere cu circa 53%. Totodata, ALLIANZ-TIRIAC avea la finalul lunii decembrie 2022 peste 3 miliarde de lei in rezerve tehnice.

"Anul trecut am platit asiguratilor nostri 1,2 miliarde de lei, echivalentul a aproape 16.000 de salarii medii, inclusiv taxe si contributii, timp de un an. Aceste plati le-au permis sa-si continue viata fara sa-si folosesca veniturile sau economiile pentru a acoperi cheltuieli neprevazute, precum reparatii ale locuintelor, ale masinilor, interventii chirurgicale sau intreruperi ale afacerilor. In 2023 ne propunem sa ajungem la cat mai multe persoane si companii cu asigurarile noastre pentru a le garanta stabilitatea bugetelor intr-un context de piata inca incert", a declarat Virgil SONCUTEAN, CEO al ALLIANZ-TIRIAC Asigurari.

Cea mai mare despagubire din 2022 a fost de 5,2 milioane de lei si a fost platita in baza unei asigurari RCA pentru un accident auto care a avut loc in strainatate si in urma caruia un pieton a decedat.

Pe linia asigurarilor de proprietati, cea mai mare despagubire, in valoare de 3,8 milioane de lei, a fost platita in urma unui incendiu la un parc de agrement. Despagubiri similare au fost platie in urma unei alunecari de teren care a afectat un parc fotovoltaic si a unui incendiu care a distrus toate echipamentele de productie ale unui client din industria textila.

In cazul clientilor persoane fizice, cea mai mare plata efectuata in baza unei asigurari de proprietate s-a situat la aproape 800.000 de lei. Despagubirea a fost platita in urma unui incendiu care a afectat locuinta.

In cazul asigurarilor de sanatate, unde platile sunt frecvente, cea mai mare despagubire platita a fost de 92.000 de lei, pentru o interventie chirurgicala.

Anul trecut, ALLIANZ-TIRIAC a atras 600.000 de clienti noi, extinderea portofoliului de clienti fiind principala sursa a majorarii volumului total al primelor brute subscrise.

"Conjunctura din piata RCA a avut un impact important asupra activitatii si a portofoliului de clienti, in special in prima parte a lui 2022, in conditiile in care ALLIANZ-TIRIAC si-a demonstrat capacitatea de a gasi solutii si de a contribui la stabilitatea pietei de asigurari. Cele mai puternice cresteri au fost inregistrate pe asigurari auto, agricole, facultative pentru locuinte, sanatate si viata", au afirmat reprezentantii companiei.

Asigurarile de viata continua sa creasca consecvent si in 2023. Numarul de clienti care au incheiat o asigurare de viata la ALLIANZ-TIRIAC a crescut cu 20% in 2022, confirmand o schimbare structurala si materializarea potentialului de crestere.

Profitul operational, suma ramasa dupa plata despagubirilor, constituirea rezervelor si deducerea cheltuielilor operationale, a fost de aproximativ 250 milioane de lei. Rata combinata, raportul dintre suma daunelor platite si a cheltuielilor administrative si primele brute subscrise, s-a situat la 93% la finalul anului trecut.

Mentinerea pe trend pozitiv a profitabilitatii operationale, in contextul presiunii in crestere a daunalitatii a fost posibila datorita unei discipline riguroase a costurilor si a rezultatului din activitatea investitionala.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata