by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
ALLIANZ-TIRIAC si UniCredit Bank lanseaza o asigurare de viata cu investitii in lei si euro

ALLIANZ-TIRIAC si UniCredit extind oferta de asigurari de viata printr-o polita cu componenta de investitii - Start Invest - cu prime esalonate denominate in lei sau euro, in functie de preferinta clientului, si perioada de maturitate flexibila. Primele pot fi esalonatate lunar, trimestrial, semestrial si anual, iar clientii pot opta pentru continuarea investitei dupa maturitatea contractului pentru o perioada de pana la trei ani.

Codruta FURTUNA (foto), Director Vanzari si Distributie, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, a declarat: "Start Invest este raspunsul nostru la intrebarile si ingrijorarile care ne framanta pe toti: cum putem sa ne asiguram viitorul si sa ii protejam pe cei dragi, cum economisim si investim controlat, mai ales in actualele conditii volatile din piata investitiilor? In cadrul parteneriatului strategic derulat impreuna cu UniCredit, am creat un produs personalizat care adreseaza noile nevoi din contextul actual. Am combinat experienta noastra de peste 20 de ani in crearea de produse de asigurare de viata cu componenta investitionala, cu experienta UniCredit in vanzarea de produse de economisire si investitii."

La randul sau, Antoaneta CURTEANU, Vicepresedinte Executiv Divizia Retail in cadrul UniCredit Bank, a afirmat: "Venim in intampinarea clientilor nostri cu noi produse financiare flexibile, potrivite persoanelor care, pe langa componenta de economisire pentru obiective importante - precum suport financiar pentru copii sau nepoti, realizarea unor proiecte de suflet, asigurarea unei rezerve de bani pentru varsta de pensionare -, urmaresc si protectia financiara oferita de o asigurare de viata. Noul produs le ofera acestora posibilitatea de a investi regulat sume in lei sau euro, si este rezultatul parteneriatului consacrat dintre UniCredit, Allianz si Amundi".

Clientii UniCredit care achizitioneaza produsul Start Invest au posibilitatea de a investi prima de asigurare de baza sau prime de investitie suplimentare, in trei programe cu clase de risc diferite - scazuta, scazuta spre medie si medie - gestionate de ALLIANZ-TIRIAC, pentru investitiile in lei, respectiv de Amundi, pentru investitiile in euro. In functie de clasa de risc, cele trei programe includ investitii in actiuni, obligatiuni, titluri sau depozite de pe piata monetara si piata de capital. Contractul se poate incheia pe o perioada de minimum 10 ani.

Mecanismul de investitii este simplu si flexibil, astfel incat clientii pot investi oricand pe parcursul contractului sume suplimentare. Totodata, oricand pe parcursul derularii contractului de asigurare, acestia pot transfera unitati de cont intre programele investitionale, pot schimba contractantul si beneficiarul/ beneficiarii asigurarii, modifica frecventa de plata a primei, indexa sau renunta la indexarea automata a primei de asigurare de baza, precum si adauga clauze suplimentare pentru o protectie sporita.

De asemenea, in cazul in care apare o nevoie imediata de lichiditati, pot rascumpara partial sau total valoarea contului pe durata politei, in conditiile contractului de asigurare.

Prin componenta de asigurare de viata, Start Invest ofera protectie financiara atat in caz de invaliditate de gradul I sau II, preluand plata primelor pentru asigurarea de baza si clauza de deces in locul clientului, pana la maturitatea contractului cat si in cazul producerii riscului de deces, beneficiarii primind atat suma asigurata, stabilita la 10% din valoarea contului, cat si suma acumulata din investitii (valoarea contului), dar nu mai putin decat valoarea sumelor destinate investirii, platite si investite, minus rascumpararile partiale efectuate. In plus, in baza clauzei de deces, ALLIANZ-TIRIAC achita beneficiarilor si primele pentru asigurarea de baza pe care clientul le-ar mai fi avut de platit pana la finalul contractului.

Prin acest mecanism special se asigura nu numai protectia integrala a capitalului investit, ci si realizarea obiectivului financiar pe care clientii si l-au propus la incheierea politei, iar beneficiarii primesc cel putin totalul primelor de asigurare pe care clientul intentiona, la inceptul contractului, sa le investeasca pe toata durata acestuia.

Clientii care isi doresc o protectie sporita, pot adauga clauza de afectiuni medicale grave, la incheierea contractului sau oricand pe parcursul acestuia Prin aceasta clauza, se acorda indemnizatii pentru mai mult de 20 afectuni medicale grave si interventii chirurgicale majore, inclusiv cancer, infarct miocardic si accidente vasculare cerebrale.

Prin Start Invest poate fi asigurata orice persoana cu varsta cuprinsa intre 16 si 65 de ani la data semnarii cererii de asigurare, iar contractantul asigurarii poate fi orice persoana cu varsta peste 18 ani.

Ofertarea si incheierea asigurarii sunt facilitate de o aplicatie digitala care permite emiterea rapida si transmiterea in format electronic a tuturor documentelor si informatiilor catre clienti, iar intregul proces este simplificat si automatizat.

In cazul producerii unui eveniment asigurat, ALLIANZ-TIRIAC pune la dispozitia clientilor un proces rapid de solutionare, cu optiunea notificarii online sau la sediul ALLIANZ-TIRIAC.

Mai multe informatii despre produsul Start Invest sunt disponibile pe www.allianztiriac.ro si www.unicredit.ro.

ALLIANZ-TIRIAC este parte a grupului german ALLIANZ, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare si asigurari si cel mai valoros brand de asigurari din lume, potrivit celei mai recente evaluari Interbrand. In Romania, compania se bucura de stabilitate financiara si de increderea clientilor de peste 26 de ani.

UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Banca Comerciala Pan Europeana cu o oferta unica de servicii in Italia, Germania, Europa Centrala si de Est. In Romania, UniCredit Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. UniCredit Bank isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea. Grupul raspunde unei game variate de nevoi a clientilor sai printr-o retea de parteneri specializati: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata