by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
AEGON Romania, crestere de 8,2% a primelor brute subscrise in primul semestru din acest an

Primul semestru al acestui an a venit cu o crestere de 8,2% a primelor brute subscrise (PBS) inregistrate de compania de asigurari de viata AEGON Romania, comparativ cu primul semestru al anului trecut. Cu un volum de 76,7 milioane de lei al PBS in S1 2022 (vs. 70,4 milioane de lei in S1 2021), compania se mentine in top 7 companii de asigurari de viata, cu o cota de piata de 4,3%.

Aceasta crestere este in linie cu evolutia pietei locale de asigurari si vine sa confirme ca romanii sunt tot mai prevazatori si cauta solutii de asigurare pentru a-si proteja familiile. Rezultatele pozitive sunt determinate si de perioada complicata prin care trecem, marcata de doua crize care s-au suprapus (n.r. pandemia si razboiul din Ucraina), context care i-a facut pe romani sa devina mai preocupati pentru siguranta si sanatatea lor, precum si pentru solutii de protectie in caz de neprevazut.

Cu toate ca nu mai este atat de prezenta, pandemia si urmarile ei inca se resimt si se reflecta in interesul manifestat pentru asigurarile cu componenta de sanatate, care au avut cresteri semnificative in prima jumatate a acestui an, comparativ cu anul trecut. Clientii AEGON au cautat in special solutii de a doua opinie medicala pentru a avea siguranta unui diagnostic corect, dar si planuri de protectie in caz de boli grave sau sprijin financiar in caz de spitalizare din accident sau boala. Aceste solutii au ajuns aproape de oameni prin influenta brokerilor, care le pot oferi si consultanta necesara in alegerea celor mai potrivite planuri de siguranta.

Tot pe partea de trenduri, conform unui studiu intern care a vizat motivele principale pentru care oamenii aleg sa incheie o asigurare de viata, compania a observat un focus mai mare indreptat spre protectia financiara in caz de neprevazut, acesta fiind raspunsul oferit de peste 50% dintre clienti. In acelasi timp insa, aproape la fel de importante sunt si evenimentele pe care le pot planifica, 37% dintre clienti declarand ca au ales sa incheie o asigurare pentru viitorul copiilor, pentru a-i sustine financiar in perioada studiilor sau pentru a le oferi un start mai bun in viata.

"Este imbucurator sa vedem ca oamenii sunt mai prevazatori, cauta solutii si vor sa aiba un scut de protectie in caz de neprevazut pentru ca, nu-i asa, trecem prin momente complicate. Chiar daca pandemia nu mai este atat de prezenta, preocuparea pentru sanatate ramane ridicata, lucru care s-a reflectat si in rezultatele noastre din prima jumatate a acestui an. Pe de alta parte, observam ca nu sunt putini nici cei care se uita cu optimism spre ziua de maine si aleg sa se asigure pentru evenimentele planificate din viata lor precum studiile si viitorul copiilor. Le multumim tuturor celor care au ales sa aiba incredere in noi, dar si partenerilor nostri, fara de care nu am reusi sa aducem aceste solutii atat de aproape de romani", a declarat Sinziana MAIOREANU (foto), CEO al AEGON Romania.

 

Despre AEGON

AEGON Romania face parte dintr-unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, specializat in asigurari de viata, planuri de pensie si solutii pentru investitii. AEGON are, la nivel mondial, o traditie de peste 175 de ani. In total, cei peste 22.300 de angajati ai companiei ofera servicii financiare pentru aproximativ 34,4 de milioane de clienti din America, Europa si Asia. AEGON a intrat pe piata din Romania in 2007, prin compania de pensii private, si in 2008 prin compania de asigurari de viata. In prezent, AEGON are in Romania peste un milion de clienti si 150 de angajati.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata