by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Piata asigurarilor: Profit net total de circa 460 milioane de lei in prima jumatate a anului 2022

La nivelul intregii piete de asigurari, rezultatul net al activitatii din semestrul I 2022 a fost unul pozitiv, profitul net total avand valoarea de peste 459,72 milioane de lei, in crestere cu 263% fata de perioada similara a anului trecut, cand a fost in valoare de 126,72 milioane de lei.

Valoarea profitului net, cumulat la nivelul intregii piete, a fost de 485.858.083 lei, iar pierderea neta, cumulata la nivelul intregii piete, a fost in valoare de 26.132.517 lei, potrivit datelor publicate de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

In ceea ce priveste rezultatele tehnice obtinute de societatile de asigurare distinct pentru activitatea de asigurari generale, vedem ca profitului net cumulat a crescut cu 145% fata de S1 2021, la 386,43 milioane de lei, in timp ce pierderea cumulata s-a redus cu 89%, la 16,13 milioane de lei.

Pentru activitatea de asigurari de viata, profitul net cumulat s-a majorat cu 20% in primul semestru din 2022 fata de perioada similara a anului trecut, pana la 111,18 milioane de lei, iar pierderea cumulata a crescut cu 23%, la 19,15 milioane de lei.

Asiguratorii au cumulat in primul semestru al anului 2022 prime brute subscrise (PBS) in valoare de aproximativ 8,76 miliarde lei, volum in crestere cu aproximativ 37% fata de cel inregistrat in perioada similara a anului anterior:

  • primele brute subscrise aferente asigurarilor generale (AG) sunt in valoare de circa 7,27 miliarde lei, in crestere cu 44% fata de aceeasi perioada a anului anterior;
  • primele brute subscrise aferente asigurarilor de viata (AV) sunt in suma de aproximativ 1,48 miliarde lei, in crestere cu 11% comparativ cu semestrul I 2021.

La 30 iunie 2022 activau pe piata asigurarilor 26 de societati de asigurare, autorizate si reglementate de ASF, dintre care 13 au practicat numai activitate de asigurari generale ("AG"), 7 au practicat numai activitate de asigurari de viata ("AV") si 6 au practicat activitate compozita.

Piata de brokeraj din Romania a crescut cu 51% in primul semestru din 2022 comparativ cu perioada similara a anului trecut, insumand prime intermediate in valoare de peste 6,5 miliarde de lei. Astfel, gradul de intermediere a urcat la 74,41%.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata