by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Lupta stransa pentru podiumul in asigurari. Castigatorul decis "la fotografie"

Semestrul I 2022 aduce schimbari majore in clasamentul companiilor de asigurari, potrivit celui mai recent raport publicat de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Astfel, compania cu cele mai mari subscrieri la finalul lui iunie 2022 este GROUPAMA, in premiera pentru piata romaneasca, cu o cota de piata de 17.78%. Situatia de pe podium este insa mai stransa decat oricand - ocupantii primelor trei pozitii fiind la distanta foarte mica unul de altul.

De altfel, diferenta dintre GROUPAMA si ALLIANZ-TIRIAC este de doar 0.04 puncte, iar intre ALLIANZ-TIRIAC si EUROINS de mai putin de 0.3 puncte.

Clasamentul este completat OMNIASIG si ASIROM, ambele parte a grupului VIENNA Insurance

Nivelul ridicat al concurentei se mentine si in ceea ce priveste clasamentul pe asigurari generale. Astfel, pe prima pozitie se plaseaza societatea EUROINS, cu 21,02%, urmata de GROUPAMA, cu 20,99% si ALLIANZ-TIRIAC, cu 19,34%.

Potrivit ASF, la 30 iunie 2022 activau pe piata asigurarilor 26 de societati de asigurare, autorizate si reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiara, dintre care 13 au practicat numai activitate de asigurari generale ("AG"), 7 au practicat numai activitate de asigurari de viata ("AV") si 6 au practicat activitate compozita.

Asiguratorii au cumulat in primul semestru al anului 2022 prime brute subscrise (PBS) in valoare de aproximativ 8,76 miliarde lei, volum in crestere cu aproximativ 37% fata de cel inregistrat in perioada similara a anului anterior:

o primele brute subscrise aferente asigurarilor generale (AG) sunt in valoare de circa 7,27 miliarde lei, in crestere cu 44% fata de aceeasi perioada a anului anterior;

o primele brute subscrise aferente asigurarilor de viata (AV) sunt in suma de aproximativ 1,48 miliarde lei, in crestere cu 11% comparativ cu semestrul I 2021.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata