by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Ce asiguratori si-au crescut cel mai mult afacerile in 2021?

Companiile de asigurari din Romania au avut o crestere totala a pietei de 24% in 2021 fata de anul anterior. Vezi cu cat au crescut afacerile fiecarui asigurator, conform calculelor realizate de XPRIMM Publications!

In 2021, piata asigurarilor a ajuns la o valoare de peste 14 miliarde de lei.

Cea mai mare crestere anuala a primelor brute subscrise per total piata (asigurari generale + asigurari de viata) a fost realizata de EUROINS Romania, noul lider al pietei, cu un plus de peste 68% comparativ cu anul 2020, pana la afaceri de circa 2,2 miliarde de lei.

In acelasi timp, afacerile ALLIANZ-TIRIAC s-au majorat, in 2021, cu aproape 55% fata de 2020, la peste 2 miliarde de lei, iar cele ale GROUPAMA Asigurari cu peste 52%, la 1,62 miliarde de lei.

Singura scadere a businessului o intalnim la CITY Insurance (-20%), care a functionat pana in luna septembrie 2021, cand ASF i-a retras autorizatia de functionare si a intrat in procedura de faliment.

Pe asigurari generale, ramane EUROINS cu cea mai mare crestere, urmata de ALLIANZ-TIRIAC, GRPUPAMA Asigurari, ASIROM VIG si GENERALI, conform calculelor realizate de XPRIMM Publications in baza datelor publicate de ASF.

Pe segmentul asigurarilor de viata, cel mai mult au crescut businessurile BRD Asigurari de Viata (+45,4%) si UNIQA Asigurari de Viata (+42,4%), urmate de ALLIANZ-TIRIAC (+39,8%).

Daca analizam segmentul RCA, cea mai mare crestere a volumului de prime brute subscrise, de 358%, este raportata de GRPUPAMA Asigurari. Alte majorari semnificate vedem in cazul ALLIANZ-TIRIAC (+196,3%) si al GENERALI Romania (+146,6%).

Piata asigurarilor din Romania a ramas orientata spre activitatea de asigurari generale, ce detine o pondere de 82% din totalul primelor brute subscrise de societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF, se arata in raportul anual, publicat joi de Autoritatea de Supraveghere Financiara. Cu toate acestea, se constata cresterea sustinuta a volumului de prime brute subscrise (PBS) pentru activitatea de asigurari de viata, ce s-a situat la o valoare de 2,6 miliarde lei in anul 2021, cu 18% mai mare comparativ cu anul 2020.

 

 

 

 

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata