by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Piata asigurarilor de sanatate continua sa creasca. TOP jucatori dupa volumul de subscrieri

Asigurarile de sanatate au cumulat in primele 9 luni ale anului 2021 prime brute subscrise in valoare de aproximativ 384 milioane de lei, in crestere cu 9% fata de aceeasi perioada a anului 2020, conform datelor ASF. Afla clasamanentul jucatorilor in functie de valoarea primelor brute subscrise - calcul XPRIMM!

Din total:

  • primele brute subscrise aferente asigurarilor generale (AG) sunt in suma de 239 milioane lei, in crestere cu aproximativ 10% si reprezinta circa 62% din totalul PBS pentru activitatea de asigurari de sanatate;
  • primele brute subscrise aferente asigurarilor de viata (AV) sunt in suma de 145 milioane lei, in crestere cu circa 8% fata de perioada similara a anului anterior.

Numarul contractelor in vigoare la finalul lunii septembrie 2021 la nivelul intregii piete a asigurarilor de sanatate se situa la 356.296, in scadere cu circa 3,5% fata de numarul contractelor in vigoare la finalul trimestrului III 2020, potrivit ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

In primele 9 luni ale anului 2021, societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF au raportat indemnizatii brute platite, cumulat pentru cele doua categorii de asigurari, in suma de aproximativ 208 milioane lei, astfel:

  • 135 milioane lei sunt aferente contractelor de asigurari generale, inregistrand o majorare de aproximativ 32% fata de aceeasi perioada a anului anterior;
  • 73 milioane lei reprezinta sume platite pentru indemnizatii brute aferente asigurarilor de viata, inregistrand o crestere de circa 36% comparativ cu perioada similara a anului precedent.

TOP asiguratori

SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare este liderul pietei, cu o cota de piata de 25,72% si cu prime brute subscrise de circa 98,7 milioane de lei, potrivit calculelor realizate de XPRIMM Publications in baza datelor transmise de ASF.

Pe locul doi se afla ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, cu o cota de piata de 24,86% si subscrieri estimate la 95,4 milioane de lei.

Urmatoarele pozitii sunt ocupate de GROUPAMA Asigurari - 61,8 milioane de lei (16,11%), NN Asigurari de Viata - circa 44,4 milioane de lei (11,56%) si OMNIASIG VIG - 36,4 milioane de lei (9,48%).

Asigurari de sanatate asimilabile activitatii de asigurari generale

Primele brute subscrise pentru asigurarile de sanatate aferente activitatii de asigurari generale s-au situat, in primele 9 luni ale anului 2021, la o valoare de 239 milioane lei, in timp ce valoarea indemnizatiilor brute platite a fost de circa 135 milioane lei.

Asigurari de sanatate asimilabile activitatii de asigurari de viata

Comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, la finalul lunii septembrie 2021, numarul de contracte in vigoare la sfarsitul perioadei de raportare din categoria asigurarilor de viata s-a majorat semnificativ, situandu-se la un numar de 29.843 de contracte, in timp ce primele brute subscrise s-au situat la o valoare de aproximativ 145 milioane lei, in crestere cu peste 8%.

Piata asigurarilor a cumulat in primele 9 luni ale anului 2021 prime brute subscrise (PBS) in valoare de aproximativ 9,8 miliarde de lei, volum in crestere cu aproximativ 15% fata de cel inregistrat in perioada similara a anului anterior. Gasiti AICI topul asiguratorilor!

 

 

 

 

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata