by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
ASF sanctioneaza EUROINS Romania. Vezi reactia asiguratorului!

Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F.) a efectuat la Societatea EUROINS Romania Asigurare - Reasigurare S.A., in perioada mai-octombrie 2021, o actiune de control periodic la sediul asiguratorului (on-site). In urma acesteia a acordat amenzi de peste 5,8 milioane de lei, iar compania trebuie sa transmita un plan de redresare.

Ca urmare a aspectelor constatate in actiunea de control si potrivit prevederilor legale, Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a decis impunerea de sanctiuni contraventionale societatii, constand in amenzi, precum si masuri cu scopul remedierii deficientelor constatate, dupa cum urmeaza:

  1. In conformitate cu prevederile art.163 alin.(2) lit. b) si alin.(51) din Legea nr. 237/2015 privind autorizarea si supravegherea activitatii de asigurare si reasigurare, sanctionarea societatii EUROINS Romania Asigurare-Reasigurare S.A. cu amenda in suma de 3.546.000 lei.
  2. In conformitate cu prevederile art. 215 alin. (1) lit. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 93/2012 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 113/2013, cu modificarile si completarile ulterioare, sanctionarea societatii EUROINS Romania Asigurare-Reasigurare S.A. cu amenda in cuantum de 2.314.425 lei (reprezentand 0,1751% din cifra de afaceri).
  3. In baza prevederilor art. 8 alin. (3), art.34 alin.(2), alin.(3) si alin.(5) coroborate cu prevederile art. 99 alin.(2) din Legea nr. 237/2015, in termen de doua luni de la data primirii deciziei, societatea EUROINS Romania Asigurare-Reasigurare S.A. va transmite la A.S.F. spre aprobare un plan de redresare, cu masuri pentru restabilirea nivelului fondurilor proprii eligibile care acopera necesarul de capital de solvabilitate (SCR) sau pentru modificarea profilului de risc astfel incat in termen de 6 luni SCR sa fie din nou respectata.

Reactia EUROINS

In contextul informatiilor aparute in spatiul public, EUROINS Romania a facut urmatoarele precizari:

„ASF a identificat aspecte in situatia financiara a companiei, care fac referire la situatii contabile din trecut si care nu afecteaza astazi compania. Actionarii EUROINS Romania au facut eforturi pentru a remedia toate provocarile financiare inca de sfarsitul anului 2020. Drept urmare, in ultimele 12 luni, compania a beneficiat de o serie de majorari de capital in valoare totala de peste 300 de milioane de lei, infuzii de capital care au dus la remedierea tuturor provocarilor financiare, inclusiv cele existente in trecut si identificate de ASF.

In plus, din Martie 2021, compania are un nou CEO si o noua strategie de redresare financiara, dezvoltare, reducere a expunerii in sectorul RCA si de diversificare a portofoliului. Aceasta strategie fost prezentata si este monitorizata de catre ASF in conformitate cu legislatia. 

O confirmare a faptului ca astazi EUROINS Romania are o pozitie financiara mai buna decat oricand este implicarea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare in actionariatul companiei-mama, un mesaj fara precedent de incredere in EUROINS Romania si o confirmare publica a faptului ca au fost facuti pasi importanti in ultimele luni pentru o crestere sanatoasa si durabila.

Doar in acest an, EUROINS a platit peste 1,3 miliarde de lei (260 milioane euro) pentru peste 143.000 de dosare de dauna.

EUROINS Romania a inregistrat, in primele noua luni din 2021, prime brute subscrise in valoare de 474 milioane de leva (circa 1,2 miliarde de lei), in crestere cu 18% fata de aceeasi perioada a anului precedent (402 milioane BGN), conform rezultatelor publicate pe site-ul EUROHOLD, holdingul bulgar care detine EUROINS Insurance Group - actionarul majoritar al subsidiarei din Romania.

EUROINS Insurance Group (EIG) AD este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari independente care opereaza in regiunea EEC / EEA / FSU. Compania se concentreaza pe oferirea unei game largi de produse generale, de sanatate si de asigurari de viata. Grupul are sediul central in Bulgaria si opereaza in 11 tari europene si are filiale de asigurari in Bulgaria, Romania, Macedonia de Nord, Ucraina, Belarus si Georgia. EIG opereaza si in Grecia si Polonia si are operatiuni de asigurari de nisa in Spania si Italia. In prezent, grupul de asigurari are peste 4 milioane de clienti si peste 3.000 de angajati. EIG este o filiala a Eurohold Bulgaria, un grup independent de top care opereaza in regiunea CEE / SEE / FSU, listat la bursele de la Sofia si Varsovia. EUROHOLD Bulgaria este activa in asigurari, leasing, vanzari de autoturisme, gestionarea activelor si operatiuni de investitii.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata