by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
VIDEO: Cum ma asigur - despre increderea in asigurari si educatie financiara

Dorel LACATUS a discutat cu Bogdan GAVRIL, inginer de vanzari si client de asigurari, despre increderea in asigurari si educatie financiara. Intregul interviu din seria "Cum ma asigur" poate fi urmarit pe contul de YouTube XPRIMM!

Intrebat cand si-a facut prima asigurare, Bogdan GAVRIL a spus ca la 18 ani, cand si-a luat masina. "Cred ca prima asigurare am incheiat-o la 18 ani. Mi-a placut foarte mult sa conduc, asa ca la 18 ani am condus. Am luat o Dacia 1310, asa ca am avut nevoie sa imi fac primul RCA. Doar RCA la momentul acela, finantele fiind destul de limitate".

Insa, pe parcurs a devenit un client ideal pentru orice distribuitor de asigurari. "Eu sunt genul de client care imi place sa dorm linistit si atunci cand am un bun care stiu ca valoreaza mai mult decat mi-as permite sa mi-l cumpar din nou, intotdeauna apelez la asigurare", a spus Bogdan GAVRIL.

VIDEO:

Bogdan GAVRIL a mai spus ca are incredere in persoana de la care cumpara asigurarile. "E de aceeasi varsta cu mine, priveste din perspectiva mea de fiecare data, iar recomandarile pe care mi le da, mi le da cu plusuri si minusuri. Omul acela chiar documenteaza fiecare oferta pe care o face. Atunci eu in momentul in care cunosc aspectele fiecarei polita pe care o semnez, sunt dispus sa dau mai mult pe o asigurare pentru ca vulnerabilitatea de care mie cel mai teama este acoperita, dar in acelasi timp pot fi situatii in care nu imi permit sa platesc, dar imi asum anumite riscuri. Tine foarte mult de contextul pe care il ai, daca vorbim de asigurare de viata, ai niste elemente pe care le pui in balanta. Daca vorbim despre asigurarea unui imobil, te gandesti ce ar putea sa fie, am un imobil pe care l-am inchiriat, chiriasii sunt neatenti, e posibil sa uite aragazul pornit, sa sparga un geam... Nu vrei bataie de cap, ci vrei sa dormi linistit, cineva va interveni."

Cum vezi nivelul de cultura financiara al romanilor? "Intr-o directie buna, adica am vazut o evolutie a modului in care isi investesc banii. Am avut niste discutii cu banca mea, cu cei care ma reprezinta in banca cu care lucrez si am vazut ca, oamenii vin catre. Exemplu, am 10.000 euro pe care vreau sa ii investesc corespunzator, ce pot sa fac cu ei? Bancile au inceput sa isi creeze si aceasta directie de educare, in asa fel incat sa le spuna clientilor cum ar putea sa isi foloseasca ce bani sa le aduca niste venituri".

Mai multe declaratii puteti urmari in video-ul de mai sus!

Pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata