by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Cum alegem o polita de asigurare?

Distribuitorul in asigurari trebuie sa puna la dispozitia clientilor o serie intreaga de informatii si sa ii ajute in alegerea unei polite, conform cu nevoile sale. Astfel, distribuitorul explica clientilor documentele puse la dispozitia acestora si ii indruma in a lua decizia cea mai buna.

"Cred ca in perioada urmatoare se va discuta mult mai mult in spatiul public despre ce inseamna calitate in asigurari si despre criteriile prin care ne alegem polita de asigurare", a declarat Alexandru CIUNCAN, Director General, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania.

El a precizat ca piata asigurarilor de viata se afla intr-un context favorabil. "Am vazut o evolutie buna pe zona de asigurari de viata, cu o crestere de aproape 25% a protectiei financiare de care clientii beneficiaza. Acest lucru nu face decat sa confirme rezultatele cercetarilor sociologice pe care UNSAR le desfasoara constant".

Alexandru CIUNCAN a mai explicat ca, din punctul de vedere al structurii pietei, RCA-ul reprezinta circa 50% din segmentul de asigurari generale, care reprezinta 79% din intreaga piata a asigurarilor. "Aici suntem diferiti fata de tarile din UE si poate chiar si de tarile din Europa Centrala si de Est, pentru ca ponderea asigurarilor de viata este ceva mai mica. La nivelul UE asigurarile de viata reprezinta 60% din totalul subscrierilor industriei, la noi vorbim de 19%", a afirmat el.

Piata asigurarilor a insumat prime brute in valoare de aproximativ 6,39 miliarde de lei in primul semestru din 2021, in crestere cu aproximativ 13,6% fata de valoarea inregistrata in perioada similara a anului anterior, se arata in raportul ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata