by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Piata asigurarilor de sanatate a avansat cu 8% in S1 2021. TOP 5 jucatori!

Asigurarile de sanatate au cumulat in primul semestru al anului 2021 prime brute subscrise in valoare de aproximativ 285 milioane lei, in crestere cu 8% fata de aceeasi perioada a anului 2020, conform raportului ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara. Afla cat au subscris primii cinci jucatori - calcule XPRIMM!

Din total:

  • primele brute subscrise aferente asigurarilor generale (AG) sunt in suma de 177 milioane lei, in crestere cu aproximativ 8% si reprezinta circa 62% din totalul PBS pentru activitatea de asigurari de sanatate;
  • primele brute subscrise aferente asigurarilor de viata (AV) sunt in suma de 108 milioane lei, in crestere cu circa 7% fata de perioada similara a anului anterior.

Numarul contractelor in vigoare la finalul lunii iunie 2021 la nivelul intregii piete a asigurarilor de sanatate se situa la 396.994, in crestere cu circa 14% fata de numarul contractelor in vigoare la finalul semestrului I 2020.

In semestrul I 2021, societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF au raportat indemnizatii brute platite, cumulat pentru cele doua categorii de asigurari, in suma de aproximativ 136 milioane lei, cu mult peste valoarea din S1 2020, astfel:

  • 88 milioane lei sunt aferente contractelor de asigurari generale, inregistrand o majorare de aproximativ 37% fata de aceeasi perioada a anului anterior;
  • 48 milioane lei reprezinta sume platite pentru indemnizatii brute aferente asigurarilor de viata, inregistrand o crestere de circa 39% comparativ cu perioada similara a anului precedent.

Clasamentul jucatorilor

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari este liderul pietei, cu o cota de piata de 27,05% si cu prime brute subscrise de circa 76,96 milioane de lei, potrivit calculelor realizate de XPRIMM Publications in baza datelor transmise de ASF.

La mica distanta, cu o cota de piata de 26,98%, locul doi este detinut de SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare, avand subscrieri estimate la 76,76 milioane de lei.

Urmatoarele locuri sunt ocupate de GROUPAMA Asigurari - 47,91 milioane de lei (16,84%), NN Asigurari de Viata - 29,47 milioane de lei (10,36%) si OMNIASIG VIG - 23,5 milioane de lei (8,26%).

Asigurari de sanatate asimilabile activitatii de asigurari generale

Primele brute subscrise pentru asigurarile de sanatate aferente activitatii de asigurari generale s-au situat, in semestrul I 2021, la o valoare de 177 milioane lei, in timp ce valoarea indemnizatiilor brute platite a fost de circa 88 milioane lei.

Asigurari de sanatate asimilabile activitatii de asigurari de viata

Comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, la finalul lunii iunie 2021, numarul de contracte in vigoare la sfarsitul perioadei de raportare din categoria asigurarilor de viata s-a majorat semnificativ, situandu-se la un numar de 28.812 de contracte, in timp ce primele brute subscrise s-au situat la o valoare de aproximativ 108 milioane lei, in crestere cu peste 7%.

Piata asigurarilor a insumat prime brute in valoare de aproximativ 6,39 miliarde de lei in primul semestru din 2021, in crestere cu aproximativ 13,6% fata de valoarea inregistrata in perioada similara a anului anterior, se arata in raportul ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

 

 

 

 

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata