by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
TOPUL asiguratorilor CASCO dupa primul trimestru din 2021
Piata asigurarilor CASCO a raportat, in primul trimestru din 2021, un volum al primelor brute subscrise de peste 606,66 milioane de lei, in crestere cu aproximativ 7,1% fata de aceeasi perioada a anului anterior. XPRIMM Publications va prezinta clasamentul asigurarilor CASCO!

Numarul de contracte de asigurare in vigoare la finalul lunii martie a.c. a crescut pana la 1.051.040.

Subscrierile clasei A3 - Vehicule terestre, exclusiv materialul feroviar rulant - CASCO reprezinta 24% din totalul subscrierilor pentru asigurari generale (2,5 miliarde de lei).

ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara a furnizat pentru 1asig.ro topul companiilor active pe piata CASCO in functie de cota de piata, iar XPRIMM Publications a calculat valoarea primelor brute subscrise.

Primele doua companii detin circa jumatate din totalul subscrierilor.

Liderul pietei se mentine compania OMNIASIG VIG, cu o cota de piata de 28,85%, in T1 2021, si prime brute subscrise in valoare de peste 175 milioane de lei - conform calculelor realizate de XPRIMM Publications in baza datelor transmise de ASF, fiind urmata de GROUPAMA Asigurari, cu o cota de piata de 20,40% si subscrieri in valoare de 123,76 milioane de lei, si ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, cu o pondere de 20,16% din piata si subscrieri de peste 122,3 milioane de lei.

Top 10 este completat de ASIROM Vienna Insurance Group - 8,35%, GENERALI Romania - 7,21%, UNIQA Asigurari - 7,07%, CITY Insurance - 5,03%, GOTHAER Asigurari - Reasigurari - 1,26%, GARANTA Asigurari - 0,86% si ERGO Asigurari - 0,36%.

Din clasament mai fac parte si companiile GAWE Romania, ASITO Kapital, EUROINS Romania si ABC Asigurari.Daunele achitate de asiguratorii CASCO

Indemnizatiile brute platite de societatile de asigurare pe segmentul CASCO au insumat, in primul trimestru a.c., 500,79 milioane de lei, in crestere cu circa 1,8% fata de perioada similara din anul anterior.

De asemenea, rata combinata a daunei CASCO a fost, in medie, de 122,26% in T1 2021, de la 114,41% in aceeasi perioada a anului trecut.

Dintre cele 14 societati de asigurare care practica asigurari CASCO, doar 2 societati au inregistrat la 31 martie 2021 o rata combinata a daunei subunitara, insa si in cazul uneia dintre cele 2 societati, aceasta este foarte apropiata de nivelul de 100%. Comparativ cu anul anterior, se observa o scadere a medianei ratei combinate a daunei, astfel ca 7 dintre cele 14 societati detin o rata combinata sub valoarea de 125,76%.

In trimestrul I 2021, societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF au subscris prime brute in valoare de aproximativ 3,19 miliarde de lei, in crestere cu aproximativ 8,2% fata de valoarea inregistrata in perioada similara a anului anterior, conform raportului publicat de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

La 31 martie 2021 activau pe piata asigurarilor 27 de societati de asigurare, autorizate si reglementate de ASF, dintre care 14 au practicat numai activitate de asigurari generale, 7 au practicat numai activitate de asigurari de viata si 6 au practicat activitate compozita.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata