by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Cristian FUGACIU: Companiile au fost mai interesate de asigurarea impotriva riscurilor cibernetice
"Digitalizarea accelerata, in toate domeniile, este unul dintre efectele adaptarii la COVID-19. Aceasta digitializare vine si cu riscuri noi, iar companiile, in aceasta perioada, au fost mult mai deschise sa cunoasca mai multe despre asigurarea impotriva riscurilor cibernetice", a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Cristian FUGACIU, CEO, MARSH Romania.

"Altfel, pe langa un interes crescut pentru asigurarile de viata si sanatate - in special pentru produsele cu componenta de protectie COVID-19, am constatat interesul si am apreciat deschiderea companiilor care au inteles ca pe fondul unui context economic incert, in contextul pandemiei, producerea unui risc clasic ar putea reprezenta o grava amenintare la adresa activitatii lor. Interes mai mare am constatat si pentru asigurarea de credit comercial care poate sustine dezvoltarea activitatii si business-ului in continuare. Tocmai de aceea, in aceasta perioada, interesul pentru optimizarea programelor de asigurare ale companiilor cu pastrarea acoperirilor a fost si ramane unul constant", a spus Cristian FUGACIU, intrebat pentru ce asigurari a observat un interes mai mare din partea clientilor.

Acesta a raspuns si la alte intrebari:

Cum v-ati adaptat activitatea in acest an in conditiile create de pandemia de COVID-19?
C.F.: De la debutul crizei sanitare COVID-19 in Romania am avut ca obiectiv siguranta clientilor, colaboratorilor si colegilor nostri. Pentru prima oara in 25 de ani am activat la Marsh planul de continuitate a afacerii. Existenta acestui plan ne-a ajutat sa ne adaptam operatiunile rapid. Activitatea noastra si servisarea clientilor nu au fost in niciun moment afectate in conditii in care masurile de siguranta pentru sanatatea colegilor au fost prioritare. De altfel, din aceasta perspectiva, noi am implementat in birourile noastre masuri de preventie pentru colegi cu aproape o luna inainte de aparitia primului caz COVID-19 in Romania. Derularea operatiunilor la intreaga capacitate in conditii de siguranta a fost primul pas realizat rapid si cu succes in procesul de adaptare. Discutam despre o criza determinata de o pandemie care a determinat toate organizatiile sa-si adapteze activitatea. Asadar, in colaborarea si relatia cu clientii putem spune ca masurile de adaptare au fost de ambele parti. Faptul ca activitatile s-au derulat neafectate este dovada ca ne-am adaptat impreuna, compensand imposibilitatea intalnirilor fata in fata. Intern, am comunicat permanent si organizam constant intalniri periodice. Ne lipsesc insa, intalnirile fata in fata. Acum, la final de an putem concluziona ca am realizat mai mult decat adaptarea. Digitalizarea accelerata a condus la eficientizarea activitatii.

Ce v-a marcat cel mai mult in aceasta perioada?
C.F.: Activitatea noastra ca si consultanti, in conditii normale, presupune dinamism, implicare directa si intalniri fata in fata. Paradoxal, de la debutul pandemiei am fost peste tot dar am ramas acasa. Asadar, chiar daca functionam normal, ne lipsesc intalnirile directe cu colegii, cu clientii, participarea la evenimente. Anul acesta sarbatorim discret fiind alaturi de clienti prin serviciile pe care le oferim, 25 de ani in Romania. Chiar daca tehnologia ne ajuta sa fim peste tot, absenta intalnirilor directe si faptul ca n-am putut fi impreuna in cadrul unui eveniment alaturi de clientii si partenerii nostri ne-a marcat in acest an. In egala masura ne-a remarcam capacitatea rapida de adaptare, nu doar a noastra ca organizatie, dar si a clientilor si partenerilor nostri in aceasta perioada dificila.

Ce asteptari aveti de la 2021? Cum vedeti evolutia activitatii in industria de asigurari?
C.F.: Ne dorim ca 2021 sa aduca solutia pentru depasirea crizei sanitare COVID-19, inca din prima jumatate a anului. Incertitudinea determinata de COVID-19 si durata crizei sanitare pun o presiune constanta si in crestere asupra economiei si, bineinteles, aspura pietei asigurarilor. Daca doriti o comparatie sugestiva, economia, in acest moment este precum un pugilist in ring care incaseaza lovituri dar rezista in asteptarea gongului salvator. Pentru economie gongul salvator este aparitia vaccinului si rezolvarea crizei sanitare. Incertitudinea economica nu are cauze structurale tocmai de aceea consider, optimist, ca depasirea crizei sanitare COVID-19 va aduce o revenire accelerata a economei. Piata asigurarilor este o componenta esentiala a sistemului financiar si, tocmai de aceea, evolutia industriei locale depinde aproape nemijlocit de evolutia economiei.

Mai multe raspunsuri pe aceste subiecte, si nu numai, gasiti in Editia Speciala a Revistei PRIMM Asigurari & Pensii, din luna decembrie 2020, ce a fost lansata intr-un format digital multimedia.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata