by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Subscrieri de 688 milioane lei pentru ALLIANZ TIRIAC Asigurari in primul semestru al anului
Valoarea totala a primelor brute subscrise de ALLIANZ TIRIAC Asigurari a atins 688 milioane lei in primul semestru al anului, in usoara scadere de 1,6%. Insa, vanzarile de asigurari de viata, sanatate si proprietati au crescut, in ciuda impactului crizei generate de pandemia de coronavirus.

In primul semestru al anului, cresterea volumului primelor brute subscrise din asigurari de viata a fost de 14%, in timp ce cresterea subscrierilor din asigurari de locuinta a fost de peste 7%.

In ceea ce priveste segmentul auto, subscrierile s-au diminuat cu 3,7%, pe fondul vanzarilor mai mici de asigurari facultative, ca urmare a scaderii pietei auto.

Pe de alta parte insa, subscrierile online au insumat aproximativ 10 de milioane de lei in primele 6 luni din 2020. "Strategia Allianz-Tiriac Asigurari de a investi in servicii digitale cu mult inainte de declansarea pandemiei s-a dovedit a fi cu atat mai potrivita pentru clienti in aceasta perioada de distantare sociala. Primele aferente asigurarilor de viata cu componenta investitionala existente subscrise prin aplicatia Allianz-Tiriac Mobile au depasit 2 milioane de lei in primele 6 luni din 2020, de aproape 7 ori mai mult decat cele inregistrate pe intreg anul trecut prin intermediul acestui canal de distributie. Aceasta dinamica arata interesul tot mai mare pentru planificarea financiara pe termen lung", precizeaza sursa citata.

In primul semestru din 2020 compania a platit despagubiri de peste 338 de milioane de lei clientilor si tertilor pagubiti.

Rata combinata la nivelul intregii companii s-a redus cu aproape patru puncte procentuale in intervalul iunie 2019 - iunie 2020 pana la sub 89%, pe fondul unei discipline riguroase a costurilor operationale si al mixului de portofoliu, ceea ce a condus si la o crestere a profitului operational cu peste 28% in primul semestru din 2020, fata de aceeasi perioada din 2019.

"Fara indoiala 2020 este un an al schimbarilor profunde atat in stilul de viata, cat si in ceea ce priveste modelul de business. Totusi, strategia noastra de a ne concentra pe o crestere echilibrata, fara expuneri excesive pe nicio linie de business, ne permite sa fim astazi intr-o pozitie puternica, in pofida mediului volatil. Am ramas un partener de incredere pentru clienti si nu ne-am abatut de la planurile noastre. Am continuat sa platim cu promptitudine daunele, sa lansam servicii noi si sa investim in angajatii nostri", a declarat Virgil SONCUTEAN, Director General al ALLIANZ-TIRIAC Asigurari.

In primul semestru din 2020, ALLIANZ-TIRIAC a lansat o serie de servicii digitale inovatoare pentru a raspunde nevoilor in schimbare ale clientilor, dar si pentru a se adapta contextului generat de noul coronavirus.

Printre acestea se numara Claims Tracker - un serviciu care simplifica si transparentizeaza modul de solutionare a daunelor acoperite de asigurarile Casco, consultanta medicala la distanta - care ofera acces la consultatii video cu medici specialisti in diverse arii medicale, DoctorChat - un asistent virtual disponibil non-stop prin SMS sau WhatsApp care raspunde la orice intrebare legata de starea de sanatate.

"Ramanem atenti la nevoile clientilor, le oferim flexibilitate si ii asiguram ca impreuna vom gasi o solutie pentru orice problema pe care o pot avea. Suntem optimisti in ceea ce priveste cel de-al doilea semestru, desi dinamica impredictibila a situatiei medicale nu lasa loc pentru previziuni concrete. Un lucru este insa cert: situatia financiara solida ne permite sa ne onoram promisiunile si sa fim alaturi de clientii, angajatii si partenerii nostri, indiferent de situatie", a afirmat Adriana MATACHE, Director General Adjunct al ALLIANZ-TIRIAC Asigurari.

Numarul de clienti la finalul lunii iunie 2020 a crescut cu 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Grija pentru oameni, clienti, angajati si parteneri, concomitent cu asumarea responsabilitatii si respectarea promisiunilor, au fost si raman principalele preocupari ale ALLIANZ-TIRIAC Asigurari.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata