by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Barometrul 24Broker al asigurarilor: Dupa scaderile din aprilie si mai, luna iunie se incheie cu cresteri ale primelor intermediate
Daca in lunile aprilie si mai valoarea primelor intermediate de brokerii care utilizeaza platforma 24Broker au fost in scadere, luna iunie a debutat optimist si se incheie cu un avans de peste 4,5%, arata Barometrul 24Broker lansat de catre compania Life is Hard.

Conform documentului, in luna mai, primele brute subscrie de brokerii de asigurare au scazut cu 1,81% comparativ cu luna aprilie a anului curent si cu 9,59% comparativ cu luna mai a anului trecut.

Barometrul monitorizeaza evolutia primelor brute de asigurare subscrise de catre cei 120 de brokeri care utilizeaza platforma 24Broker, din 280 brokeri activi in piata de asigurari din Romania.

"Chiar daca prin intermediul acestui barometru nu avem o reprezentativitate de 100% pentru intreaga industrie a asigurarilor, este totusi un indicator important prin prisma faptului ca prin intermediul platformei 24Broker.ro, brokerii de asigurare au tranzactionat anul trecut prime in valoare de 2.953.578.808 milioane lei, adica 46.28% din volumul total al primelor subscrise de brokeri pentru intreaga piata a asigurarilor. Conform raportului ASF privind evolutia pietei asigurarilor, in 2019 companiile de brokeraj au intermediat/distribuit 65,60% ( 6.380.788.060 lei), din volumul total al primelor brute subscrise de asiguratori (7.203.671.303 lei) pe cele doua categorii de asigurare (asigurari de viata si asigurari generale)", precizeaza Life is Hard.

Luna martie a acestui an a fost foarte usor influentata de criza COVID, practic s-a incheiat cu o usoara crestere de 4,7% a primelor brute subscrie comparativ cu martie 2019 si de 6,67% fata de luna februarie a anului curent.

Trimestrul 1 2020 inregistrand o crestere de 8,9% comparativ cu Trimestrul 1 din 2019.

Luna aprilie este luna in care criza COVID si-a spus cuvantul si a fost luna cu cea mai mare scadere - 14,12% fata de aprilie anul trecut si 18,9% fata de luna martie ca volum al PBS (prime brute subscrise). Cele mai mari scaderi comparativ cu aprilie 2019 s-a inregistrat la asigurarile de garantii (-62%) si cele de calatorie (-98%) in vreme ce pe asigurarile auto scaderea a fost de doar 8,2% pe RCA si ceva mai drastica pe Casco (28,6%) .

"In luna mai observam o usoara ameliorare a situatiei, impactul crizei nu mai este asa de amplu, scaderea de prime brute subscrise comparativ cu mai 2019 este de -5,65%, iar comparativ cu luna aprilie a anului in curs se constata o crestere de 16,57%", se mai spune in documentul citat.

Luna iunie debuteaza optimist si se incheie cu o crestere de 4,56% comparativ cu iunie 2019.

Piata asigurarilor a avut o evolutie peste asteptari in primele trei luni din 2020, depasind pragul de 3 miliarde de lei, insa pandemia a adus o scadere de 20% in luna aprilie, ne-a declarat Cristian ROSU, Vicepresedinte Sectorul Asigurari - Reasigurari, ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara), prezent in cadrul emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, la RFI Romania.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata