by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
VIDEO: Cristina DRAGHICI, BRD Asigurari de Viata - Asigurarea va avea de castigat ca urmare a acestei perioade de pandemie
Despre comunicarea de criza nu s-a mai vorbit atat de mult ca in perioada pandemiei COVID-19. Strategii schimbate peste noapte, repozitionari, mesaje noi, canale noi de comunicare - toate au venit sa schimbe ritmul activitatii de PR si comunicare pentu a adapta companiile la noua realitate. O discutie pe aceasta tema am avut cu Cristina DRAGHICI - Manager Marketing Operational si Comunicare, BRD Asigurari de Viata.Aceasta a declarat: "Noi am facut un mix intre tactici care transmit actiunile realizate pe termen scurt si initiative de comunicare ce sustin pozitionarea noastra pe termen lung.

Intrucat esenta asigurarii este de fi alaturi de clienti in perioadele dificile, am anuntat printr-un comunicat de presa ca vom acoperi in mod exceptional riscurile cauzate de COVID-19 prin mai multe tipuri de polite: polite CL si Unit-Linked, precum si polite de asigurare de calatorie emise de compania noastra din grup BRD Asigurari Generale. De asemenea, pentru asigurarea de sanatate de grup, analizam fiecare cerere legata de COVID-19 pentru oferirea unei indemnizatii de spitalizare.

Am reluat comunicarea avantajelor din comunicatul de presa si intr-un newsletter adresat clientilor asigurati de produsul nostru de asigurare de sanatate de grup, astfel incat clientii sa stie ca pot primi un beneficiu conform pachetului de asigurare in caz de spitalizare din cauza COVID -19. Mai mult, angajatii asigurati prin BRD MedCare (asigurarea noastra de sanatate de grup) au avut posibilitatea sa beenficieze in aceasta perioada de consultatii medicale online din partea unei echipe de specialisti MedLife, partenerul nostru medical in aceasta polita. Acesta a fost unul dintre subiectele comunicate in cadrul newsletter-ului.

Pe plan intern, transparenta si continuitatea au fost 2 principii ce au stat la baza comunicarii cu angajatii. Am parcurs impreuna toate etapele unui proces de comunicare in situatie de criza: de la starea de imprevizibilitate a situatiei, cand am impartasit informatii oficiale cu echipele noastre, am resimtit impreuna sentimentele de generozitate si solidaritate fata de comunitatea noastra. I-am implicat pe colegi in actiunile orientate catre client si in initiativele de CSR pe care le-am desfasurat. Am trecut si prin faza adaptarii la situatie, ajungand acum la etapa de recuperare impreuna cu colegii nostri. In toata aceasta perioada tonul comunicarii a fost uman si de incredere, cu scopul de a-i face si pe colegi parte la construirea unei solutii financiare pe care o companie de asigurari e datoare sa o gaseasca fata de clienti intr-o astfel de siuatie de criza generalizata. Iar la nivel de obiective, ne-am concentrat pe adoptarea de masuri care sa asigure siguranta clientilor si a angajatilor, precum si continuitatea activitatii pe toate planurile la un standard ridicat, in conformitate cu partenerul nostru BRD si cu Grupul Societe Generale".


Cristina DRAGHICI considera ca este un context adecvat pentru a comunica despre asigurarile de viata. Este timpul ca oamenii sa perceapa asigurarile de viata si de sanatate si chiar pensiile private ca parte a solutiei ce are scopul sa ne protejeze in fata unei perioade adverse de genul celei prin care trecem.

"Aceasta pandemie a stabilit sanatatea ca o prioritate pentru noi - de aceea oamenii cauta masuri de protectie si preventie, precum si solutii pentru tratament in caz de probleme medicale. Asigurarile de sanatate ii fac pe oameni sa se simta mai protejati din acest punct de vedere. De fapt, facem aceasta estimare, avand la baza si unele predictii realizate de Boston Consulting - BCG care a realizat un studiu despre consumatori in martie 2020 in Asia si Europa. Se pare ca asistenta medicala preventiva si asigurarile sunt categorii de consum de top in care respondentii la acest studiu au spus ca este probabil sa cheltuiasca mai mult in urmatoarele sase luni. Asigurarea va castiga mai multa greutate in ceea ce priveste protejarea vietii si sanatatii oamenilor", declara reprezentantul BRD Asigurari de Viata.

Interviul complet il puteti urmari pe canalul de YouTube al XPRIMM. Va invitam sa va abonati la acesta pentru a fi la curent cu subiectele importante din domeniul asigurarilor.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata