by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
RAR lanseaza un serviciu de verificare a istoricului de daune auto
Registrul Auto Roman (RAR) a lansat un serviciu online prin care prezinta istoricul de daune. Mai exact, pot fi verificate, contra cost, informatii despre majoritatea vehiculelor pentru care au fost inregistrate oficial, la societatile de asigurari, avarii produse pe teritoriul Romaniei.

Tariful este de 35 de lei si se achita online, conform anuntului.

"Acest lucru este posibil prin intermediul aplicatiei Istoric Vehicul, disponibila pe site-ul oficial al institutiei, www.rarom.ro, iar pentru a accesa aplicatia, clientii trebuie sa introduca seria de caroserie/sasiu si o adresa de e-mail valida", precizeaza RAR.

In situatia in care clientul doreste sa obtina istoricul de daune al autovehiculului, el este redirectionat catre zona de plata cu cardul, iar apoi va primi prin e-mail Istoricul de daune. Potrivit documentului RAR, emailul contine zona de avarii, inclusiv pozitionarea acestora pe un vehicul - macheta, intervalul valorii devizului de reparatie, intervalul indicatiei odometrului la data intocmirii devizului, daca a fost o dauna majora din punct de vedere economic si daca au fost afectate principalele elemente de siguranta sau din structura de rezistenta.

Conform ASF, daunele auto au crescut semnificativ in 2019. Pe segmentul CASCO, asiguratorii au achitat un volum al indemnizatiilor brute platite de aproape 1,72 miliarde de lei, cu circa 20% mai mult fata de anul 2018. Si pe segmentul RCA daunele au depasit 3 miliarde de lei, in crestere cu aproximativ 14%.

Totodata, rata combinata a fost de 122,11% pe CASCO si de 116,60% pe RCA.

Pe de alta parte, potrivit ASF, piata asigurarilor din Romania a insumat aproximativ 11 miliarde de lei, in crestere cu peste 8% fata de valoarea inregistrata in anul 2018, se arata in raportul oficial publicat de ASF. In acelasi timp, valoarea totala a despagubirilor achitate de companii a avansat cu 14,5%, la 6,8 miliarde de lei. Valoarea primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurari generale a crescut cu 8,5% in anul 2019 comparativ cu anul precedent, in timp ce valoarea subscrierilor pentru activitatea de asigurari de viata a inregistrat o crestere de 7,3%.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata