by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Top asiguratori pentru care brokerii intermediaza cele mai multe polite
La nivelul pietei de asigurari brokerii au intermediat, in 2019, 65,60% din volumul total de prime brute subscrise, insa sunt companii care vand prin brokeri si in proportii de peste 90% din business.

Astfel, din punct de vedere al canalelor de vanzare, brokerii de asigurare si/sau de reasigurare detin o pondere importanta in portofoliul asiguratorilor din Romania, astfel ca pentru unii dintre ei, contractele de intermediere/brokeraj sunt importante, aducand peste 90% din veniturile acestora, se arata in raportul anual publicat de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

In cazul EUROINS Romania 97,77% din business a fost intermediat de brokerii din piata, iar la CITY Insurance ponderea este de 90,82%.

Pentru alte sase companii de asigurari brokerii intermediaza peste jumatate din subscrieri, respectiv GRAWE Romania, OMNIASIG VIG, UNIQA Asigurari, GROUPAMA Asigurari, GENERALI Romania si ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, cu ponderi cuprinse intre 56,24% si 67,47%.

Clasamentul este completat de ASIROM VIG - cu peste 49% din afaceri intermediate de brokeri - si NN Asigurari de Viata - cu 14,11%.


In 2019, valoarea primelor intermediate/distribuite de brokeri pentru asigurari generale si asigurari de viata a crescut cu 12,90%, la 7,2 miliarde de lei. Anul trecut a crescut atat volumul de prime intermediate pentru activitatea de asigurari generale (cu 13,35%), cat si pentru segmentul asigurarilor de viata (cu 1,23%).

Societatile de asigurare autorizate si reglementate de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F.) au subscris, in anul 2019, prime brute in valoare de aproximativ 11 miliarde de lei, in crestere cu peste 8% fata de valoarea inregistrata in anul 2018, se arata in raportul oficial publicat, vineri, de ASF. In acelasi timp, valoarea totala a despagubirilor achitate de companii a avansat cu 14,5%, la 6,8 miliarde de lei. Vezi clasamentele jucatorilor din piata!

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata