by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Subscrierile sucursalelor asiguratorilor au crescut cu 33% in 2019
Prime brute subscrise de catre sucursale asiguratorilor au insumat 887 de milioane de lei in anul 2019, in crestere cu aproximativ 33% fata de anul precedent, conform detelor ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Din total:
  • primele brute subscrise (PBS) aferente asigurarilor generale sunt in suma de 423 milioane lei, in crestere fata de anul precedent cu aproximativ 55%;
  • primele brute subscrise aferente asigurarilor de viata sunt in suma de 464,3 milioane lei, in crestere fata de aceeasi perioada a anului anterior cu circa 17%.


La 31 decembrie 2019, activau pe piata asigurarilor 13 sucursale, dintre care 10 au practicat activitate de asigurari generale si 3 au practicat activitate de asigurari de viata.

Indemnizatii brute platite de sucursale

In trimestrul IV 2019, sucursalele au raportat indemnizatii brute platite (IBP), cumulat pentru cele doua categorii de asigurari, in suma de circa 252 de milioane de lei, astfel:
  • 122 milioane lei sunt aferente contractelor de asigurari generale (49% din totalul indemnizatiilor brute platite), inregistrand o reducere de aproximativ 74% fata de anul anterior;
  • 129 milioane lei reprezinta sume platite pentru indemnizatii brute (inclusiv maturitati si rascumparari), aferente asigurarilor de viata, inregistrand o crestere cu aproximativ 14% fata de anul precedent.

Piata asigurarilor din Romania a insumat aproximativ 11 miliarde de lei, in crestere cu peste 8% fata de valoarea inregistrata in anul 2018, se arata in raportul oficial publicat de ASF. In acelasi timp, valoarea totala a despagubirilor achitate de companii a avansat cu 14,5%, la 6,8 miliarde de lei. Valoarea primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurari generale a crescut cu 8,5% in anul 2019 comparativ cu anul precedent, in timp ce valoarea subscrierilor pentru activitatea de asigurari de viata a inregistrat o crestere de 7,3%.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata