by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
ASIROM VIG asigura personalul MAPN aflat in misiuni externe
Compania ASIROM Vienna Insurance Group a castigat licitatia organizata de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pentru achizitia de servicii de asigurare de viata, de sanatate, dar si impotriva accidentelor pentru personalul MAE aflat in misiuni externe.

Valoarea contractului este de 1,56 milioane lei, putin sub valoarea estimata initial de 1,57 miliarde lei, pe o perioada de 36 de luni, conform unui anunt publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Potrivit caietului de sarcini, personalul asigurat va fi cel care executa misiuni in teatrele de operatii sau misiuni permanente in zone de risc sau conflict armant, dar si personalul aeronavigant in cadrul procesului de instructive de parasutare si instructive de zbor si/sau in afara teritoriului national.

Cuantumurile limitelor minime de raspundere/persoana ale indemnizatiilor cuvenite pentru cazurile de producere a riscurilor asigurate, prevazute de legislatia in vigoare, sunt de:
  • minim 80.000 euro pentru deces;
  • minim 60.000 euro pentru invaliditate gradul I si II si minim 40.000 euro pentru invaliditate gradul III;
  • minim 60.000 eurouro pentru imbolnavire, pe timpul si din cauza actiunilor de lupta, pe timpul si din cauza unor misiuni, procesului de pregatire pentru lupta si indeplinirii sarcinilor pe timpul serviciului, pe teritoriul national sau in afara acestuia, care au ca rezultat mutilari sau defecte fizice ireversibile ori vatamari corporale/afectiuni ce pot fi stabilite in mod obiectiv;
  • pana la 60 euro pe zi pentru cheltuieli de spitalizare si tratament ambulatoriu, daca se face dovada ca acestea au fost efectuate (dar nu mai mult de 90 zile si mai putin 3 zile);
  • pana la 6.000 euro pentru cheltuieli pe medicamente si tratament daca se face dovada ca aceste cheltuieli au fost efectuate;
  • pana la 14.000 Euro pentru cheltuieli de repatriere, daca se face dovada acestor cheltuieli
"Politele de asigurare vor fi emise individual pentru fiecare persoana in parte in functie de perioada de timp pentru care se solicita asigurarea", se arata in caietul de sarcini.

Sumele asigurate se acorda si daca accidentul sau imbolnavirea s-a produs in timpul deplasarii catre sau de la locurile de desfasurare ale misiunilor, precum si in timpul desfasurarii acestora.

Conform celor mai recente date transmise de Vicepresedintele Sectorul Asigurarilor - Reasigurarilor ASF, Cristian ROSU, in 2019, piata asigurarilor a avut un trend crescator semnalat inca din anii anteriori. Astfel, avansul a fost de circa 8%, pana la prime brute subscrise de aproximativ 11 miliarde de lei (circa 2,25 mld. euro).

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata