by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
VIDEO: Liviu CHIRIC: Navigand, am invatat ca poti sa inconjori lumea doar cu ajutorul vantului


In prezent este avocat, insa, de-a lungul timpului, a incercat mai multe meserii. A urmat cursurile unui liceu electromecanic si a absolvit Facultatea de Drept, desi cocheta cu cea de Filosofie. Intre timp a descoperit lumea IT-ului, unde a invatat ca totul este nelimitat, domeniu care l-a ajutat atat in asigurari, cat si in avocatura. In sectorul asigurarilor este cunoscut pentru perioada petrecuta in UNIQA Asigurari de Viata sau ALLIANZ, dar si pentru pasiunile sale atipice. Despre toate acestea ne-a povestit Liviu CHIRIC, avocat Chiric & Chiric, in cea mai recenta edite a emisiunii Despre Oameni by xprimm.

"Am urmat cursurile unui liceu electromecanic, ceea ce m-a ajutat mai tarziu in hobby-urile mele. Am absolvit Facultatea de Drept, desi cochetam cu Facultatea de Filosofie. Este adevarat ca si parintii facusera facultatea de Drept dupa varsta de 40 de ani, ei fiind un model de la care am invatat ca niciodata nu este prea tarziu sa faci ceva. Am facut de toate, in acea perioada erau inceputurile IT-ului in Romania, am descoperit si eu aceasta lume si am realizat ca practic acolo totul este nelimitat", a mentionat el.

Liviu CHIRIC spune ca a transformat domeniul IT&C din necesitate in hobby, iar acest lucru il ajuta in si acum in avocatura.

"Am invatat singur IT si imi amintesc si acum ca banii din salariu de pe doua luni de la Allianz, cand lucram ca jurist, i-am dat pe un curs de calculatoare. Am combinat avocatura cu zona IT, intrucat aplicatiile pe care le-am folosit m-au ajutat foarte mult sa lucrez in volume si sa usurez munca pe zona de asigurari, in special partea noastra de consultanta in servicii de avocatura", a completat Liviu CHIRIC.

Pe de alta parte, el spune ca are si pasiuni care il definesc ca om. A descoperit dintr-o simpla excursie cu familia in 2009 la Balcic dragostea pentru navigatie. Spune ca din acel moment a luat "microbul", asa ca a urmat scoala de comandanti de vas, dupa care au urmat multe calatorii in larg cu intreaga familie. Ba mai mult, a pus bazele unui club - Blue Water Club -, unde pasionatii de acest sport se intalnesc si se ajuta reciproc.

"In 2009 am avut ocazia sa merg cu familia pana la Balcic, insotiti de un velier, calatorie in care mi-a fost rau timp de aproape doua zile. Dupa aceea am prins microbul aceastei activitati. Imediat dupa am facut o scoala de skipper (n.r. comandant de vas), am participat cu cel mic pe cand avea 10 ani la prima noastra regata, unde, culmea, am si castigat locul I, dar momentul acela a marcat si decizia pentru toata familia de a merge in directia aceasta", a completat Liviu CHIRIC.

"Sailing-ul m-a ajutat sa pun lucrurile in alta balanta decat cea cu care eram obisnuit. In momentul de fata nu ma mai deranjeaza lucrurile minore. Realizezi faptul ca fara ajutorul nimanui poti sa inconjori lumea, doar cu vantul si asta e tot. Acest lucru iti da senzatiea de libertate, sentiment pe care l-am mai avut doar o singura data in viata", a adaugat el.

Emisiunea "Despre Oameni by xprimm" a debutat cu editia pilot de la Oradea, primul invitat fiind Cerasela CHIRIAC, au urmat apoi Antonio SOUVANNASOUCK si Daniela MEGHEA. Noua productie a grupului xprimm isi propune sa aduca in atentia publicului si a celor din piata de profil povestile de viata ale unor oameni de succes din asigurari si nu numai.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata