by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
TRANSILVANIA Broker a intermediat prime in valoare de peste 191 mil. lei, in primele sase luni
Valoarea primelor intermediate de TRANSILVANIA Broker de Asigurare, in primul semestru al anului 2019, a crescut cu 11,7% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la 191,7 milioane de lei (de la 171,6 mil. lei), se arata in raportul publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In acelasi timp, comisionul mediu brut de intermediere in relatia cu asiguratorii a crescut cu un punct procentual, de la 17,3% la 18,3%.

Potrivit raportului, brokerul a avut cresteri ale intermedierilor pe mai multe segmente de asigurari: +286% pentru asigurari material feroviar si rulant, +89% pentru asigurari aeronave, +71% pentru asigurari bunuri, +55% pentru asigurari de garantii, +30% pentru asigurari agricole, +22% pentru asigurari nave maritime si fluviale, +16% pentru asigurari incendiu si alte calamitati.

In acelasi timp, volumul intermedierilor pentru asigurarile de raspundere civila generale - RCA s-au majorat cu 22%. Si activitatea pe segmentul asigurarilor de sanatate a avansat, cu 63%, iar pe asigurarile de viata cresterea a fost de 37%.

Profitul net al TRANSILVANIA Broker de Asigurare a fost mai mare cu 22,2% decat cel raportat in S1 2018, ajungand la peste 2,53 milioane de lei, conform rezultatelor preliminare.

Venituri din activitatea de intermediere au fost, in primul semestru din 2019, in valoare de peste 35,17 milioane de lei, mai mari cu 18,3% fata de perioada similara a anului trecut (29,72 mil. lei). Iar cheltuielile din exploatare au crescut cu 18%, la 32,23 milioane de lei, ducand la un rezultat din exploatare de 2,94 milioane de lei (+22,3%).

Datoriile totale ale companiei erau, la data de 30 iunie, de peste 6,96 milioane lei, fata de 5,14 milioane lei in urma cu un an.

In aprilie a.c., Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor a aprobat Bugetul de Venituri si Cheltuieli pentru 2019, avand urmatorii indicatori: venituri totale 69 milioane lei, cheltuieli totale 63,69 milioane lei, rezultat brut 5,3 milioane lei, impozit pe profit 695.316 lei, rezultatul net 4,61 milioane lei.

Actiunile TRANSILVANIA Broker de Asigurare au intrat la tranzactionare pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) in data de 2 noiembrie 2017, cu simbolul bursier TBK.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata