by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Tot mai multi asiguratori lanseaza polite care acopera cancerul si alte boli grave
Piata asigurarilor de sanatate este intr-o perioada de dezvoltare continua, iar in ultimii ani tot mai multi asiguratori locali introduc in portofoliile lor asigurari private de sanatate cu acoperire pentru boli grave, inclusiv cancer, infarct, accident cerebral vascular si altele.

Ultimul anunt a venit de la AEGON Romania, care a lansat asigurarea Optimist. Aceasta ofera sustinere financiara, precum si de tratament in cazul diagnosticarii cu diferite tipuri de cancer.

Asigurari care acopera boli grave ofera si companii precum ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, METROPOLITAN Life, GRAWE, MediHelp, BCR Asigurari de Viata VIG, NN Asigurari de Viata, Leader Team cu AXA, Signal Iduna si altele.

Potrivit NN, in tara noastra, zilnic, in medie, aproximativ 40 de oameni mor in urma unui infarct miocardic. Iar 1 din 4 romani a avut contact direct sau indirect cu cancerul, fiind a doua cauza a mortalitatii in cazul adultilor, in tara noastra. In topul cauzelor mortalitatii la nivel european, primele patru pozitii sunt ocupate de boli circulatorii, boli de inima, cancer si boli pulmonare.

Reprezentantii AEGON Romania au decis sa lanseze acest produs in contextul in care doar in 2018, peste 83.000 de romani au fost diagnosticati cu afectiuni din sfera oncologica, potrivit Global Cancer Observatory (GLOBOCAN), platforma internationala cu cea mai buna actualizare a cifrelor despre cancer. In plus, aceeasi statistica arata faptul ca in fiecare zi 140 de romani isi pierd viata din cauza cancerului. Cifra este dubla fata de cea din 2009.

Asigurarea Optimist a fost realizata in colaborare cu clinicile de radioterapie Amethyst si ofera, in cazul diagnosticarii cu orice tip de cancer, un sprijin financiar de 5.000 lei destinat sa acopere nevoile imediate ale clientilor AEGON, plus acces la tratament specializat in clinicile Amethyst.

Asigurarea Optimist are un cost de 135 lei pe an si este distribuita prin intermediul brokerilor de asigurari care sunt parteneri ai AEGON Romania: CAMPION Broker, SAFETY Broker, INTER Broker, ZURICH Broker si TRANSILVANIA Broker. Pentru a putea beneficia de aceasta asigurare, trebuie sa ai varsta cuprinsa intre 18 si 64 ani si sa nu fi avut boli de natura oncologica, diagnosticate pana in momentul incheierii politei de asigurare.

Piata asigurarilor de sanatate s-a dublat in 3 ani

Asigurarile de sanatate au cumulat la finalul anului 2018 prime brute subscrise in valoare de peste 335 milioane de lei (71,83 mil. EUR), nivel dublu comparativ cu anul 2016 si in crestere cu aproximativ 60% fata de anul 2017. Vezi AICI cat a subscris fiecare companie, potrivit calculelor realizate de XPRIMM Publications.

Numarul contractelor in vigoare la finalul anului 2018 la nivelul intregii piete a asigurarilor de sanatate se situa la 365.872, in crestere cu 33% fata de numarul contractelor in vigoare la finalul lui 2017. Cele mai multe dintre contractele in vigoare (348.699, reprezentand peste 95% din numarul total de contracte) sunt incheiate pentru asigurari de sanatate asimilabile asigurarilor generale.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata