by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Doua ghiduri practice pentru industria asigurarilor, disponibile la FIAR
Primele doua carti din seria "Un ghid practic", destinate managerilor si distribuitorilor din forta de vanzari din companiile de asigurari compozite si de la brokeri, vor fi disponibile, luni - 20 mai a.c., in cadrul FIAR - Forumul International Asigurari-Reasigurari, ce se desfasoara la Sinaia.

Cele doua carti, publicate sub egida Editurii UNSICAR, sunt: "Ghid practic pentru agenti de asigurari, asistenti in brokeraj si managerii lor" (autor: Emilian ONESCIUC) si "Un ghid practic pentru managerii din distributia de asigurari compozite" (autori: Emilian ONESCIUC si Simona PANAITE).

"Primele doua carti din seria "Un ghid practic" umplu un gol din literatura de specialitate. Prima carte, destinata atat agentilor cat si managerilor din companiile compozite si de la brokeri, prezinta in detaliu mecanismele si principiile de functionare a asigurarilor de viata si generale. In carte sunt numeroase exemple numerice, studii de caz, tehnici de interogare a clientului in vederea depistarii tuturor nevoilor de protectie si exemple de elaborare a pachetelor de solutii. Un loc important il ocupa capitolul destinat tehnicilor de vanzare multirisc, care descrie pe larg toti pasii procesului de vanzare a asigurarilor, atat pentru familii cat si pentru afaceri", a declarat, pentru 1asig.ro, autorul acesteia - Emilian ONESCIUC.

"A doua carte este destinata managerilor si trateaza toate responsabilitatile manageriale, prin prisma specificului asigurarilor compozite. Sunt prezentate cele 3 tipologii de distribuitori din echipele care promoveaza asigurari compozite si metodele de lucru cu acestia. Se pune accent pe asumarea unui plan personal de afacere de catre distribuitor, care ii ofera managerului parghiile prin care sa interactioneze, constructiv, cu acesta. La fiecare din cele 20 de module sunt prezentate 2-3 studii de caz reale", adauga Emilian ONESCIUC.

Conform acestuia, cartile pot fi comandate pe site-ul UNSICAR.

"Ghid practic pentru agenti de asigurari, asistenti in brokeraj si managerii lor" (autor Emilian Onesciuc, aparuta in 3 editii - 2015, 2016, 2018) contine 3 capitole:

- Capitolul I - Asigurari de viata: Contine, printre altele, descrierea mecanismelor de functionare a asigurarilor de viata, de risc pur sau cu capitalizare, precum si mecanismul de functionare a produselor de tip unit-linked.
- Capitolul II - Asigurari non-viata: Contine termeni specifici si principii de functionare a asigurarilor non-viata. Notiuni importante precum asigurarea la valoarea reala vs asigurarea de valoarea comerciala, subasigurarea, fransiza, corelatia dintre risc si prima de asigurare, inspectia de risc etc sunt explicate din perspectiva distribuitorului de asigurari.
- Capitolul III - Tehnici de vanzare multirisc: Trateaza pe larg activitatea de distributie a asigurarilor compozite. Un accent deosebit se pune pe conceptul de "Analiza de risc 360?", care consta in analiza tuturor nevoilor la care sunt expuse familia sau afacerea clientului.

Dupa acesta, urmeaza sa fia lansat "Un ghid practic pentru asigurarea afacerilor".

Si "Un ghid practic pentru managerii din distributia de asigurari compozite" (autori Emilian Onesciuc si Simona Panaite, aparuta in 2019) contine tot 3 capitole:

- Capitolul I - Context general, impartit pe mai multe module: In primul modul este prezentat specificul activitatii agentului de asigurari compozite. Se pune accent pe complexitatea muncii agentului. Acesta ii constientizeaza pe clienti asupra tuturor riscurilor la care le sunt expuse familia si eventual afacerea, si totodata ii ajuta sa ia deciziile optime pentru a se proteja prin asigurari. Mai multe informatii gasiti in ghid.
- Capitolul II - Responsabilitatile managerului dintr-o companie de asigurari compozite: are 11 module.
- Capitolul III - Aplicatii practice: "Ce am face doar cu teoria, fara practica? Experienta de pana acum ne-a aratat ca adesea ne impotmolim in practica, desi stim destula teorie..."

De asemenea, urmeaza sa fie lansat "Un ghid practic pentru depanarea agentiei".

Desfasurata intre 19 si 22 mai 2019, cea de-a XXII-a editie a FIAR - Forumul International Asigurari-Reasigurari revine la Sinaia si reuneste specialisti recunoscuti la nivel international ce aduc in dezbatere cele mai noi tendinte din domeniul asigurarilor, cat si evenimente de networking si sute de intalniri bilaterale.

Mai multe detalii despre cele 6 conferinte, precum si despre intregul program al forumului si modalitatea de inscriere sunt disponibile pe fiar.ro.

Rezervati-va locul acum!

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata