by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
AEGON: Tot mai multi romani apeleaza la serviciile de a doua opinie medicala
Peste 7.500 de clienti ai companiei de asigurari de viata AEGON Romania detin serviciul de a doua opinie medicala Aegon Diagnose.me, lansat in decembrie 2017. Reprezentantii companiei apreciaza ca vanzarile vor continua sa creasca in 2019, pe fondul unui interes din ce in ce mai mare al romanilor pentru acest tip de asigurare.

Romania este a doua tara din reteaua AEGON, dupa Slovacia, unde a fost introdus acest serviciu.

"In ultimii ani, tot mai multi romani au apelat la serviciile de a doua opinie medicala, ceea ce este un fapt imbucurator. Este foarte important sa fii cat mai sigur ca esti diagnosticat corect si tratat corespunzator, in special in cazul suspiciunii unor boli grave, dar nu numai. Erorile de identificare a unei afectiuni nu exista doar in Romania, ci sunt un motiv de ingrijorare la nivel global, iar rata lor variaza intre 7% si 40%, chiar si in tarile cu sisteme de sanatate performante, conform statisticilor realizate de Diagnose.me. Potrivit cercetarilor recente, solicitarea unei a doua opinii medicale scade posibilitatea de eroare in diagnostic cu aproximativ 90%. Aegon Diagnose.me este un serviciu pe care l-am inclus in portofoliu tocmai pentru a raspunde nevoii clientilor nostri de a avea acces usor la servicii medicale de calitate, oferite de o echipa de medici europeni si americani, specializati in aproape 90 de afectiuni", spune Sinziana MAIOREANU, CEO al AEGON Romania.

Aegon Diagnose.me a fost lansat la finele lui 2017 si pune la dispozitia clientilor accesul la o echipa de peste 150 medici, din 35 de tari, care analizeaza cazuri intr-o sfera larga de domenii: oncologie, neurologie, cardiologie, ortopedie, medicina interna, pediatrie, imagistica, pneumologie etc. Acestia sunt specialisti reputati la nivel international. Consultatia medicala se realizeaza pe baza documentelor trimise de catre pacient cu diagnosticul initial: istoricul bolii, investigatiile efectuate, tratamentul si ingrijirile prescrise si eventual deja acordate.

Cateva aspecte care diferentiaza Aegon Diagnose.me pe piata locala sunt: costul redus, echipa de medici exclusiv straina, asistenta din partea AEGON care pune la dispozitia clientilor un centru de call-center local si asigura traducerea corespondentei care poate fi astfel transmisa, in totalitate, in limba romana. Un alt avantaj este si usurinta de folosire a platformei prin care pot fi accesate consultatiile in cadrul serviciului Aegon Diagnose.me. In urma consultatiei, raportul medical este tradus in limba romana si trimis pacientului in sapte zile lucratoare. In cursul unui an de asigurare, se pot obtine doua rapoarte medicale privind doua afectiuni medicale diferite, a transmis compania.

Serviciul Aegon Diagnose.me poate fi cumparat direct de la AEGON Romania, pentru cei care sunt deja clienti sau prin intermediul mai multor canale: din reteaua Banca Transilvania, alaturi de asigurarea de viata cu acumulare, Aegon Fii Sigur, din reteaua Alpha Bank, ca produs optional si complementar contului curent si prin brokerii parteneri: CAMPION Broker de Asigurare, SAFETY Broker de Asigurare, INTER Broker de Asigurare, GLOBASIG Broker de Asigurare si Global Assistance.

In ceea ce priveste costurile, acestea sunt de 120 lei pe an, pentru pachetul Standard, care contine serviciul Aegon Diagnose.me si asigurare in caz de deces din accident, in valoare de 30.000 lei, si 360 lei pe an pentru pachetul Expert, care include in plus, printre altele, si o indemnizatie de 10.000 lei, in cazul diagnosticelor grave.

"Unul dintre obiectivele AEGON Romania este acela de a contribui la educarea financiara a oamenilor, la o mai buna intelegere a nevoii de a economisi si a modului in care o putem face. In acest caz particular, cred ca trebuie sa facem tot posibilul ca romanii sa inteleaga importanta unui serviciu care iti da posibilitatea de a obtine o a doua opinie medicala, la nevoie. In tara noastra, se manifesta inca puternic tendinta amanarii. Oamenii prefera sa nu se gandeasca ca s-ar putea imbolnavi, asa ca tind sa lase deoparte cumpararea unui produs de tipul Aegon Diagnose.me, chiar daca, din pacate, o boala poate aparea oricand, iar incidenta diagnosticelor grave a crescut destul de mult in ultima perioada, chiar si in cazul tinerilor. Am luat decizia de a include Aegon Diagnose.me in portofoliul de servicii pe care le oferim in Romania, pentru ca ne dorim ca atat clientii Aegon Romania, cat si clientii partenerilor nostri sa poata beneficia de servicii medicale de cea mai buna calitate, pe care sa si le poata permite indiferent de situatia financiara, de nivelul de educatie sau de locul unde traiesc", a adaugat Sinziana MAIOREANU.

Aegon Diagnose.me este un serviciu oferit in parteneriat cu Diagnose.me, o compania infiintata de doi antreprenori olandezi in 2013, ca urmare a propriilor lor experiente in sistemul medical. Diagnose.me functioneaza ca o platforma online, unde pacientii au acces la know-how-ul unor medici cu renume international, care ofera o a doua opinie medicala, in scopul validarii sau corectarii diagnosticului initial si, daca este cazul, a tratamentelor primite.

Piata asigurarilor de sanatate s-a dublat in 3 ani

Asigurarile de sanatate au cumulat la finalul anului 2018 prime brute subscrise in valoare de peste 335 milioane de lei (71,83 mil. EUR), nivel dublu comparativ cu anul 2016 si in crestere cu aproximativ 60% fata de anul 2017. Vezi AICI cat a subscris fiecare companie, potrivit calculelor realizate de XPRIMM Publications.

Numarul contractelor in vigoare la finalul anului 2018 la nivelul intregii piete a asigurarilor de sanatate se situa la 365.872, in crestere cu 33% fata de numarul contractelor in vigoare la finalul lui 2017. Cele mai multe dintre contractele in vigoare (348.699, reprezentand peste 95% din numarul total de contracte) sunt incheiate pentru asigurari de sanatate asimilabile asigurarilor generale.

Tendintele din piata asigurarilor de sanatate vor fi abordate luni, 20 mai a.c., in cadrul conferintei Health&Life Insurance Conference de la Forumul International Asigurari-Reasigurari - FIAR 2019.

FIAR 2019 se desfasoara intre 19 si 22 mai 2019, la Sinaia. Programul complet al forumului poate fi urmarit pe pagina oficiala.

V-ati rezervat locul?

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata