by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
VIDEO: Cristian ROSU: Vedetele acestui an vor continua sa fie asigurarile de viata si de sanatate
Piata asigurarilor din Romania va continua sa creasca in 2019, iar vedetele acestui an vor fi, ca si anul trecut, asigurarile de viata si asigurarile de sanatate, a declarat, in cea mai recenta editie a emisiunii XPRIMM Time for Business, Cristian ROSU, Vicepresedinte pe Sectorul Asigurarilor-Reasigurarilor din cadrul ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

"Cred ca in anul 2019, tinand cont si de toate modificarile legislative - atat de legislatie primara, cat si de cea secundara - care vor intra in aplicabilitate pe parcursul anului, se va mentine trendul ascendent al pietei de anul trecut. (...) Vedem o reechilibrare a pietei, in sensul in care ponderea asigurarilor auto sa nu mai reprezinte acelasi procent pe care l-a reprezentat in 2018, adica aproximativ 70% din totalul asigurarilor non-viata, insa vedetele acestui an vor fi cele de anul trecut - asigurarile de viata si asigurarile de sanatate", a spus Cristian ROSU.

Din punctul de vedere al autoritatii, provocarile acestui an vin inclusiv din domeniul legislativ. Vicepresedintele ASF a amintit de intrarea in vigoare a Legii privind societatile mutuale de asigurare, publicata in Monitorul Oficial, precizand ca in luna mai probabil ca va fi publicata si legislatia secundara, astfel incat toata aplicarea legii sa fie perfect functionala de la sfarsitul trimestrului doi.

"O alta provocare este cea legata de promulgarea Legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor, care va arata o fata oarecum schimbata fata de prevederile actualei Legi, incercand sa facem o lege sa fie mai flexibila, mai adaptata nevoilor si riscurilor existente la momentul acesta, pe intreg teritoriul Romaniei si ea sa poata sa creasca gradul de cuprindere. Pe langa acoperirea unor riscuri, ea are si un puternic caracter de protectie sociala", a adaugat Cristian ROSU.

"O alta modificare la care lucram este Legea 213/2015 privind Fondul de garantare a asiguratilor, prin care se vor aduce cateva imbunatatiri, in contextual celor doua mari falimente care au fost gestionate pana acum, ASTRA si CARPATICA. Si nu in ultimul rand, urmatoarea lege la care voi face referire este doar intr-un stadiu de analiza si ulterior de modificare, deci ea probabil va merge in circuit legislativ normal spre sfarsitul acestui an. Vorbim de Legea 503/2004 privind redresarea financiara, falimentul, dizolvarea si lichidarea voluntara in activitatea de asigurari, pe care care o vom cupla cu Legea 246/2015 privind redresarea si rezolutia asigurarilor, astfel incat sa putem crea un cadru unitar privind posibilitatea de interventie timpurie in situatia in care un asigurator se afla intr-o dificultate financiara", a continuat Vicepresedintele ASF.

Acesta a mai discutat, printre altele, si de protectia consumatorului, educatia financiara, schimbarile climatice, obiectivele ASF, dar si despre a XXII-a editie a FIAR - Forumul International Asigurari - Reasigurari.

"Aceasta a XXII-a editie nu face decat sa certifice faptul ca evenimentul, numit FIAR, este un eveniment de anduranta. Deja el si-a construit un loc de refeinta in tabloul conferintelor internationale, fiind unul dintre cele mai importante evenimente din zona asigurari-reasigurari si pensii, din tabloul de primavara al acestor evenimente. (...) Imi doresc ca acest FIAR, ca de fiecare data, sa fie onorat de foarte multi participanti, iar temele de dezbatere sa fie de consistenta si dezbatute cu foarte multa atentie si profesionalism", a incheiat Cristian ROSU.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata