by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Asiguratorii cumpara mai multa protectie. Cedarile in reasigurare ajung la un nou record
Pe parcursul anului 2018 asiguratorii romani au optat pentru o protectie mai mare, astfel ca gradul de cedare in reasigurare a primelor subscrise a crescut atat pe segmentul politelor generale, cat si pe cel de asigurari de viata, ajungand la un nou record.

Astfel, pentru categoria asigurarilor generale, la finalul anului 2018, aproximativ 39,6% din primele brute subscrise au fost cedate in reasigurare, nivelul fiind cel mai ridicat din ultimii cel putin 5 ani, analizati de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, totodata in crestere comparativ cu anul 2017, cand a fost de aproape 38%.De asemenea, la finalul lunii decembrie 2018, peste 39% din totalul indemnizatiilor brute platite au fost cedate reasiguratorilor, dupa ce in anul precedent nivelul era de 36,6%.Totodata, din rezervele tehnice brute existente la finele lunii decembrie 2018, circa 39% erau aferente cedarilor in reasigurare (fata de 36,6% in anul 2017).Categoria asigurarilor de viata

In mod traditional, exista diferente importante in ceea ce priveste politica de reasigurare intre activitatile de asigurari de viata si cele de asigurari generale. In cazul asigurarilor de viata, in general societatile de asigurare preiau o parte mult mai mare din riscul subscris.

Ca urmare a faptului ca primele de asigurare sunt in general anticipate, iar despagubirile, in caz de producerea evenimentului asigurat, sunt fixate prin contract pentru fiecare eveniment, deci mai predictibile, societatile de asigurari de viata nu apeleaza la fel de frecvent la cedarea in reasigurare ca cele de asigurari generale.

In 2018, 5,43% din primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor de viata au fost cedate in reasigurare, fiind un record pentru cel putin ultimii 5 ani. In 2017, nivelul era de 4,27%.Pe acest segment, circa 14,4% din totalul indemnizatiilor brute platite au fost cedate reasiguratorilor, dupa ce in anul precedent nivelul era de 11,7%.In acelasi timp, din rezervele tehnice brute existente la sfarsitul lui 2018, 0,63% erau aferente cedarilor in reasigurare (fata de 0,52% in anul 2017).


Piata asigurarilor din Romania a inregistrat un avans de 4,5% in 2018 comparativ cu anul anterior, ajungand la valoarea de 10,14 miliarde de lei (aproape 2,2 miliarde de euro).

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata