by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
VIDEO: Delia TRAISTARU, DAW Management: Clientii pietei de asigurari sunt tot mai informati si exigenti
Clientii pietelor de asigurare sunt din ce in ce mai informati cu privire la produsele si serviciile pe care le achizitioneaza, motiv pentru care exigentele lor au crescut semnificativ. In acelasi timp, asiguratorii si intermediarii reusesc sa le satisfaca toate nevoile, a declarat pentru XPRIMM TV, Delia TRAISTARU, Director de Dezvoltare, DAW Management.

"Anul 2019 a inceput cu o industrie a asigurarilor foarte activa, consumatorii au din ce in ce mai multe cunostinte in privinta produselor de asigurare, in consecinta au crescut si exigentele acestora. Insa, incercam sa facem fata cerintelor cu brio si sa le satisfacem toate nevoile", a spus Delia TRAISTARU.

Reprezentanta DAW Management spune ca factorii de crestere a pietei din 2019 vor fi industria economica, factorii politici si educatia financiara, fiind extrem de importanta in dezvoltarea sectorului.

"Factorii de crestere in acest an sunt cei uzuali. Industria economica, factorii politici, care nu sunt deloc de neglijat in aceasta piata si in tara noastra. Bineinteles si educatia financiara, lucru pentru care trebuie sa marsam cat mai des posibil, la orice nivel ocupational", a completat Delia TRAISTARU.

Conform centralizarii raportarilor transmise Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), la sfarsitul anului 2018, DAW Management detinea o cota de piata de 4,13%, in functie de volumul total al primelor intermediate, mentinandu-se pe pozitia a 6-a in clasament. In acelasi timp, pentru 2019 compania isi propune dezvoltarea portofoliului non-auto, al asigurarilor de sanatate, corporate si property.

"Anul trecut a fost un an in crestere pentru Daw Management. Ca numar de polite vandute si cifra de afaceri, lucru care ne satisface. Am avut o crestere preponderenta a portofoliului non-auto, ceea ce dorim sa dezvoltam si pentru 2019. In acest an, vrem sa punem mare accent pe asigurarile de sanatate, asigurarile corporate si cele property, acolo unde domeniul este unul nou", a mentionat Delia TRAISTARU.

"Clientii sunt in general foarte receptivi, dar in anumite privinte sunt si foarte suspiciosi. In acel moment este de datoria noastra sa ii consiliem si sa ii ajutam in alegerea produsului de asigurare potrivit, in consiliere la daune si in increderea in piata asigurarilor, bineinteles", a concluzionat Delia TRAISTARU.

In urma centralizarii raportarilor transmise de brokerii de asigurare si/sau reasigurare, la sfarsitul anului 2018, (date provizorii), s-a constat o crestere a valorii primelor intermediate pentru asigurari generale si asigurari de viata de 3,48%, de la 6,16 miliarde de lei (2017) la 6,38 miliarde de lei.

Iar gradul de intermediere a fost de 62,92% in 2018, fata de 63,56% in 2017.

La sfarsitul anului 2018, figurau inregistrati in evidentele Autoritatii de Supraveghere Financiara un numar 342 de brokeri autorizati (fata de 382 la finele anului 2017), din care: 28 de societati cu activitatea interzisa temporar, 299 de societati active si 15 societati cu activitatea suspendata temporar.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata