by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Voluntarii METROPOLITAN Life, mentori pentru educatie financiara si antreprenoriat
Programul international Life Changer (Schimbam vieti) a ajuns, in 2018, la a patra editie in Romania, fiind derulat de Junior Achievement Romania cu sprijinul METROPOLITAN Life si al Fundatiei MetLife. Astfel, 4.216 elevi de gimnaziu si liceu, din mediul rural si urban, au beneficiat gratuit de experiente "learning by doing" si de activitati in compania voluntarilor METROPOLITAN Life.

Astfel de experiente stau la baza dezvoltarii abilitatilor financiare si de antreprenoriat definite de Junior Achievement, la nivel international, ca fiind esentiale pentru incluziunea financiara a tinerilor: managementul banilor si al riscurilor financiare, adaptabilitatea, capacitatea de negociere, flexibilitatea, sentimentul de eficacitate personala, gandirea critica si abilitatea de a lua decizii.

"Simularea vietii reale si informatiile transmise de voluntarul METROPOLITAN Life ne-au ajutat foarte mult in deciziile pe care trebuie sa le luam pentru viitorul nostru financiar. Personal, cred ca aceasta experienta imi va oferi un avantaj si imi va fi mai usor sa pun in balanta avantajele si dezavantajele de a fi antreprenor sau angajat", a declarat un elev participant in programul de antreprenoriat.

In urma acestui program, elevii din 131 de scoli si licee din toata tara si-au dezvoltat abilitati financiare si antreprenoriale necesare vietii de adult.

Pe langa activitatile la clasa, voluntarii METROPOLITAN Life s-au implicat ca mentori in cadrul competitiei de antreprenoriat JA, ajutand, prin consultanta si feedback, echipele de liceeni sa isi dezvolte idei de afaceri fezabile si sa ia parte la o experienta asemanatoare celor din viata reala. In finala editiei din 2018, echipa Q-APP, de la Colegiul Economic A. D. Xenopol, a primit premiul METROPOLITAN Life pentru "Cel mai bun plan financiar".

Consultantii METROPOLITAN Life au investit 445 de ore de voluntariat in activitati la clasa si mentorat pentru echipele de liceeni participante in competitia JA de antreprenoriat.

"Sunt mandra de faptul ca de patru ani fac parte din acest program si ca pot sa impartasesc din experienta mea de consultant, acumulata in cei 14 ani petrecuti in cadrul companiei METROPOLITAN Life. Consider ca este foarte important sa impartasim cunostintele noastre si, astfel, sa ghidam formarea generatiei urmatoare", a afirmat Elena PERISANU, consultant METROPOLITAN Life Constanta.

De la inceputul parteneriatului, peste 14.000 de elevi romani au beneficiat gratuit de acest program implementat cu sprijinul METROPOLITAN Life, prin intermediul Fundatiei MetLife.

Programul Life Changer (Schimbam vieti) se desfasoara in 20 de tari din Europa si Orientul Mijlociu. La nivel european, programul se aliniaza strategiei de reducere a discrepantelor dintre tarile spatiului comunitar privind gradul de educatie financiara al populatiei.

METROPOLITAN Life este parte a MetLife, Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurari de viata din lume, si filiala a companiei irlandeze Metlife Europe d.a.c. Infiintata in 1868, MetLife ofera, la nivel global, asigurari de viata, planuri de pensii, beneficii pentru angajati si servicii de administrare a activelor. Cu aproximativ 100 de milioane de clienti, MetLife are operatiuni deschise in aproape 50 de tari si detine pozitii de conducere in piete din Japonia, America Latina, Asia, Europa si Orientul Mijlociu.

In Romania, METROPOLITAN Life are 20 de ani de activitate pe piata de asigurari de viata. Doua milioane de clienti beneficiaza de asigurari de viata si pensii private obligatorii oferite de METROPOLITAN Life la nivel local.TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata