by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
UNSICAR are doi membri noi si un statut modificat. Afla si premiantii Galei!
Adunarea Generala a Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari - UNSICAR a aprobat, miercuri - 12 decembrie 2018, dosarele de aderare a doua companii de brokeraj de asigurare si modificarea statutului asociatiei.

Cei doi noi membri sunt PREVENTIV Insurance Broker si ROM Insurance Broker de Asigurare.

In prezent, UNSICAR are 75 de membri - companii de brokeraj corporate, retail, generalisti, de comunitate, regularizatori de daune, furnizori de soft si furnizori de pregatire profesionala.

Membrii UNSICAR au votat si modificarile propuse de grupul de lucru intern, infiintat pentru actualizarea statutului asociatiei.

Unele dintre principalele modificari adoptate de membrii Uniunii au fost urmatoarele:
  • Constituirea unui Comitet Executiv, cu rol de suport pentru Consiliul Director al Uniunii
  • Extinderea Consiliului Director la 7 membri, de la 5 membri in prezent
  • Limitarea la 2 mandate pentru Presedintele UNSICAR.
"Actualizarea statutului UNSICAR era mai mult decat necesara, in conditiile in care ne dorim o structura puternica, cu cat mai multi membri implicati in actiunile pe care le derulam. Cred ca in 2018, UNSICAR a facut pasi importanti pentru atingerea celor trei directii strategice pe care ni le-am trasat la inceputul acestui an - consolidarea si cresterea reprezentativitatii si notorietatii profesiei noastre si a UNSICAR, crearea conditiilor necesare pentru ca un numar cat mai mare dintre membrii nostri sa se implice in activitatile relevante pe care le desfasuram si initierea si derularea proiectelor care genereaza plusvaloare pentru membrii nostri, dar si pentru piata de brokeraj de asigurare, in general", a declarat Dorel DUTA, Presedinte UNSICAR.

Gala Premiilor UNSICAR

Totodata, miercuri seara, cea de-a XVI-a editie a Galei Premiilor UNSICAR si-a desemnat castigatorii. Evenimentul a reunit reprezentanti ai companiilor de brokeraj, ai asiguratorilor si ai companiilor partenere din domeniile conexe, precum si autoritati si reprezentanti ai mass media.

Cu aceasta ocazie au fost acordate premii pentru asiguratori, brokeri, manageri, parteneri, dar si pentru presa:

1. Fairplay in relatia cu brokerii
Nominalizari: ALLIANZ-TIRIAC, ASIROM, CertAsig, COLONNADE, ERGO, EUROINS, GENERALI, GOTHAER, GROUPAMA, OMNIASIG si UNIQA.
Castigator: GENERALI Romania

2. Compania de asigurari generale 2018
Nominalizari: ALLIANZ-TIRIAC, ASIROM, CITY Insurance, EUROINS, ERGO, GENERALI, GOTHAER, GROUPAMA, OMNIASIG, UNIQA.
Castigator: ALLIANZ-TIRIAC

3. Compania de asigurari de viata 2018
Nominalizari: ALLIANZ TIRIAC, ASIROM, ERGO, GENERALI, GRAWE, GROUPAMA, METROPOLITAN Life, NN, Signal Iduna, UNIQA Life.
Castigator: ASIROM VIG

4. Produsul anului
Nominalizari: asigurarea de sanatate Signal Iduna distribuita de OMNIASIG, asigurarea de sanatate de grup Signal Iduna, asigurarile de sanatate de la ASIROM, Casco Perfect Cover de la CITY Insurance, asigurarea pentru garantii vamale de la CertAsig, PI Tech de la ALLIANZ-TIRIAC, asigurarea de raspundere civila pentru biciclisti de la UNIQA, produsul Signal Expert de la Signal Iduna, Casco Autocontrol de la GROUPAMA si produsul de raspundere a transportatorului de la EUROINS.
Castigator: CASCO Perfect Cover de la CITY Insurance

5. Initiativa CSR a anului
Nominalizari: proiectele derulate de ALLIANZ-TIRIAC in zona de responsabilitate sociala, Case si sperante pentru copii - 1 leu din fiecare polta RCA emisa de CITY Insurance merge catre Fundatia Hope and Homes for Children, ERGO pentru implicarea in campania Shoe Box si OMNIASIG pentru Omu.
Castigator: Campania OMNIASIG pentru OMU

6. Serviciul de daune 2018
Nominalizari: ALLIANZ-TIRIAC, ASIROM, CITY Insurance, ERGO, GARANTA, GENERALI, GRAWE, GROUPAMA, OMNIASIG si UNIQA.
Castigator: GROUPAMA

7. Subscriitorul anului
Nominalizari: Andrei ARION, de la GOTHAER, Mihut MARCULESCU, tot de la GOTHAER, Catalin CHIOVEANU, de la UNIQA, Alexandra NICA, de la GENERALI, Andrei BOLDUS, tot de la GENERALI, Victor IONITA, de la GROUPAMA, Ioana BANICERU, de la ALLIANZ-TIRIAC, Catalina BACHE, tot ALLIANZ-TIRIAC, Gabriel BARSAN, de la ASIROM, Florin NICULESCU, ASIROM, Departamentul Subscriere al companiei CITY Insurance, Bogdan TUDOR, de la OMNIASIG, Catalina GRECU, tot OMNIASIG si Anca IFRIM, OMNIASIG.
Castigator: Bogdan TUDOR

8. Broker managerul anului
Nominalizari: Andreea IANULI, de la CITY Insurance, Adrian SAVU, de la ASIROM, Olga MOLDOVAN, de la GENERALI, Claudiu CIUCLEA, de la EUROLIFE, Cosmin TUDOR, de la GROUPAMA, Cristian STER, de la UNIQA, Sorin BALTASIU, de la ALLIANZ-TIRIAC, Ioana MORCOVESCU, de la EUROINS, Lucian FILIP, de la OMNIASIG, Mircea BUZERA, de la CITY Insurance, Nicolae ANI, de la ERGO.
Castigator: Sorin BALTASIU

9. Managerul anului
Nominalizari: Adrian MARIN, Anca BABANEATA, Cristian IONESCU, Franz WEILER, James GRINDLEY, Mesut YETISKUL, Mihai TECAU, Mihnea TOBESU, Paul SWOBODA si Virgil SONCUTEAN.
Castigator: Mihai TECAU

10. Partenerul anului
Se acorda companiilor ALLIANZ TIRIAC, EUROINS si GROUPAMA.

11. Publicatia anului
Nominalizari: 1asig.ro, Capital, Hotnews.ro, profit.ro, Ziarul Financiar si wall-street.ro.
Castigator: 1asig. ro

12. Jurnalistul anului
Nominalizari: Adrian DUMITRACHE, de la profit.ro, Andreea RADU, de la 1asig.ro, Anelis BACIU, de la Ziarul Financiar, Gabriela TINTEANU, de la economica.net si Serban BUSCU, de la Capital.
Castigator: SERBAN BUSCU

13. Calitatea serviciilor brokeri corporate
Nominalizari: ASIG Management, CND Insurance, CMC Broker, MAI Broker, OTTO Broker, RENOMIA SRBA si ZURICH Broker.
Castigator: RENOMIA SRBA

14. Calitatea serviciilor brokeri retail
Nominalizari: CAMPION Broker, DESTINE, INTER Broker si MAXYGO.
Castigator: DESTINE Broker

15. Calitatea serviciilor brokeri generalisti
Nominalizari: DESTINE Broker, LEADER Team, OTTO Broker si TRANSILVANIA Broker.
Castigator: TRANSILVANIA Broker

16. Calitatea serviciilor brokeri de comunitate
Nominalizari: DEXASIG, FSG Broker, MediHelp si RoGrup.
Castigator: DEXASIG

17. Brokerul de asigurari generale 2018
Nominalizari: CND Insurance, DESTINE Broker, GRECO, INTER Broker, OTTO Broker, PIRAEUS Broker si TRANSILVANIA Broker.
Castigator: TRANSILVANIA Broker

18. Brokerul de asigurari de viata 2018
Nominalizari: MAI Broker, DESTINE Broker si OVB ALLFINANZ.
Castigator: OVB ALLFINANZ

19. Regularizatorul de daune 2018
Nominalizari: AVUS, APRIL si ECLAIMS.
Castigator: APRIL

20. Managerul anului
Nominalizari: Antonio SOUVANNASOUCK, Alexandru APOSTOL, Cerasela CHIRIAC, Dan NICULAE, Marius MAIER, Octavian TATOMIRESCU, Romeo BOCANESCU si Victor SRAER.
Castigator: Victor SRAER

21. Partenerul anului
Castigatori: CAMPION Broker, DAW Management, DESTINE Broker, INTER Broker

UNSICAR sustine un proiect al Asociatiei Daruieste Viata

In cadrul Galei, Dorel DUTA a anuntat ca Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania - UNSICAR - lanseaza o campanie de sustinere a construirii primului spital de oncologie si radioterapie pediatrica din Romania, un proiect al Asociatiei Daruieste Viata.

Startul aceastei campanii a fost dat in cadrul Galei Premiilor UNSICAR prin donarea unei parti din fondurile atrase pentru organizarea acestui eveniment. Actiunile viitoare se vor desfasura in perioada ianuarie-martie 2019 si vor consta in donatii din partea membrilor UNSICAR, reprezentand fie sume fixe, fie sume per polita intermediata.

Primii brokeri care si-au anuntat implicarea in aceasta initiativa sunt ASIFORT, ASIG Management, CND Insurance Broker, DESTINE Broker, HOBBIT Broker, INTER Broker, MARSH, MAXYGO, MAI Broker, OTTO Broker, PRESTIGE Broker si RoGrup Broker. Aceasta lista va fi actualizata, pe masura ce si alti membri UNSICAR isi vor anunta implicarea.

"Este timpul ca UNSICAR sa sustina astfel de proiecte sociale, pentru ca unul dintre obiectivele noastre este de a fi cat mai aproape de comunitatile in care activam, dincolo de profesia noastra. Ne bucura sprijinul colegilor nostri si suntem convinsi ca numarul acestora va creste in perioada imediat urmatoare. Cred ca este foarte important sa facem astfel de lucruri pentru cei care au nevoie de sprijinul nostru si ale caror proiecte vor aduce beneficii pe termen lung pentru Romania", a declarat Dorel DUTA, Presedinte UNSICAR.

Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari - UNSICAR, organizatie infiintata in anul 2000, reprezinta 75 de companii - de brokeraj de asigurare, de regularizare daune, de pregatire profesionala. Cota membrilor UNSICAR totalizeaza peste 60% din piata de brokeraj de asigurare. Uniunea reprezinta interesele colective ale membrilor sai si colaboreaza cu institutiile publice pe aspecte care privesc piata de brokeraj de asigurare si consumatorul de produse de asigurare.

UNSICAR este membru cu drepturi depline a BIPAR (Bureau International des Producteurs d'Assurances et de Reassurances), organizatie internationala infiintata in 1937 care reuneste asociatiile profesionale nationale ale intermediarilor in asigurari, precum si a POI (Partners of Intermediaries).

[galerie|UNSICAR2018]

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata