by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de Viata inregistreaza cresteri strategice in primele 9 luni
UNIQA Asigurari a raportat, in primele noua luni ale anului 2018, o crestere de 7% a vanzarilor de asigurari non-motor, fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar UNIQA Asigurari de viata a inregistrat o crestere de 47% a vanzarilor de asigurari de viata.

Astfel, cele doua companii continua, si in cel de-al treilea trimestru din 2018, procesul de crestere pe linii profitabile de business, cu accent pe vanzarea asigurarilor de viata si non-motor, confirmand inca o data alinierea la strategia de vanzari adoptata in 2014.

Cea mai importanta evolutie in primele noua luni ale acestui an s-a inregistrat pe segmentul asigurarilor de viata, in cadrul companiei UNIQA Asigurari de viata, unde s-au vandut polite in valoare de 13,2 milioane de euro, cu 47% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, au crescut cu 7% si primele brute subscrise pe segmentul non-motor, valoarea acestora ridicandu-se la 19,4 milioane de euro.

Astfel, cele doua companii au raportat PBS in valoare de 69 milioane de euro in primele noua luni ale anului, cu 9% mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut, scadere asumata in contextul strategiei de vanzari ce a vizat reducerea expunerii pe segmentul motor si cresterea potentialului de vanzare a asigurarilor facultative.

"Cresterea constanta de anul acesta pe segmentele profitabile pe care am decis sa ne axam incepand cu 2014, respectiv asigurari de viata si non-motor, a determinat o diminuare a pierderilor suferite de cele doua companii. Acest succes este datorat adoptarii unei strategii de business independente ce a vizat limitarea expunerii pe segmentul motor din cauza afluxului de daune cu impact financiar negativ asupra companiei. A fost o decizie asumata si curajoasa in contextul in care piata de asigurari din Romania continua sa fie dominata de astfel de produse. Totodata, ne bucuram sa observam ca decizia strategica de focusare pe vanzarea asigurarilor facultative se dovedeste a fi, in contextul noilor rezultate, o directie buna pentru cele doua companii, vizand atingerea obiectivului de a deveni profitabili in viitorul apropiat", a declarat Franz WEILER, CEO UNIQA Asigurari.

De asemenea, cele doua companii continua sa reduca costurile administrative, care se afla in scadere cu 14,5% in T3 2018 fata de aceeasi perioada a anului trecut."Aceasta dinamica descendenta a costurilor administrative este datorata eforturilor noastre de eficientizare a proceselor prin cresterea gradului de automatizare si de standardizare a produselor si serviciilor. Reducerea costurilor este o alta prioritate strategica pentru cele doua companii in contextul obtinerii profitabilitatii", a declarat Paul CAZACU, Vicepresedinte - Director General Adjunct - CFO UNIQA Asigurari.

Performanta in scaderea numarului de reclamatii

UNIQA Asigurari a inregistrat in primul semestru al anului 2018 cel mai mic numar de reclamatii, in scadere cu 19% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cu un total de 76 de petitii raportate in primele sase luni ale acestui an, compania se claseaza pe ultima pozitie in topul celor mai reclamate companii de asigurari, conform unui raport publicat de Autoritatea de Supraveghere Financiara.

"Ne bucuram sa observam ca eforturile noastre constante in directia oferirii celor mai bune produse si servicii sunt rasplatite de catre clientii companiei. Totodata, faptul ca UNIQA Asigurari a inregistrat o scadere considerabila a numarului de petitii fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care tendinta pe piata de asigurari a fost de crestere, este o dovada a preocuparii noastre constante pentru optimizarea proceselor, produselor si serviciilor in conformitate cu nevoile clientilor", a adaugat Iuliana RUSEI, Membru al Directoratului - CITO UNIQA Asigurari.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata