by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Michaela KOLLER, Insurance Europe: Trebuie sa ne asiguram ca initiativele legislative europene pot fi implementate la nivel national
Acest sfarsit de an si prima jumatate a anului viitor se anunta a fi o perioada activa in ceea ce priveste schimbarile legislative de la nivelul UE, inclusiv in domeniul asiguratorilor, punandu-se presiune pe finalizarea initiativelor legislative in contextul alegerilor europene.

"Este o perioada interesanta pentru ca acesta este ultimul semestru in care institutiile europene pot finaliza orice propuneri legislative in asteptare. Orice propunere care nu este finalizata pana in februarie 2019 va fi, in esenta, amanata pana la urmatorul mandat al Comisiei Europene si al Parlamentului European", a declarat Michaela KOLLER, Director General, Insurance Europe (IE).

"Aceasta amanare poate dura cel putin un an, daca nu mai mult. Si, cand noua Comisie Europeana isi va incepe mandatul, este libera sa decida daca doreste sa duca sau nu mai departe initiativele amanate. Ca atare, exista intotdeauna un semn de intrebare cu privire la tot ce este in asteptare", a adaugat ea.

Alegerile europarlamentare se vor desfasura in luna mai 2019.

"Presedintia austriaca a Consiliului UE si viitoarea presedintie romana (din ianuarie 2019 - n.red.) vor fi insarcinate, in principal, cu inchiderea mandatului legislativ al acestei Comisii, al Parlamentului si al Consiliului", a mentionat Michaela KOLLER.

"Latura pozitiva este ca ne vom confrunta cu o perioada interesanta. Aspectul negativ este presiunea exercitata asupra legiuitorilor pentru a inchide mai repede dosarele. Acest lucru inseamna ca accentul principal nu poate fi pus mereu pe calitate ci, mai degraba pe finalizarea actiunilor. Prin urmare, in aceasta perioada, trebuie sa colaboram cu factorii de decizie politica, pentru a sublinia importanta calitatii textelor legislative", a atras atentia Directorul General al Insurance Europe.

"De asemenea, trebuie sa ne asiguram ca initiativele legislative discutate la nivel european sunt si implementabile la nivel national si, totodata, ca toate companiile pot respecta normele intr-o maniera simpla. Astfel, se evita problemele de conformitate si se asigura ca, in cele din urma, consumatorul poate beneficia de ceea ce se dezvolta la nivel European", a mai spus Michaela KOLLER.

Conform acesteia, in ceea ce priveste industria de asigurari, exista o serie de probleme nesolutionare. "Printre acestea, se numara produsul pan-european de pensii private (PEPP), revizuirea in curs a Solvency II si o serie de masuri de nivel 3 pentru regulamentul privind pachetele de produse de asigurari de viata cu componenta investitionala (PRIIPs). Nu in ultimul rand, am vazut lansata o revizuire a Motor Insurance Directive (MID), care, cel mai probabil, nu va fi finalizata in timpul acestui mandat al Comisiei Europene", a adaugat reprezentantul Insurance Europe.

Cititi aici intregul interviu cu Michaela KOLLER.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata