by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
EUROLIFE ERB Romania in 2017: crestere cu 62% a primelor brute subscrise
Grupul EUROLIFE ERB Asigurari, ce detine in Romania companiile EUROLIFE ERB Asigurari de Viata si EUROLIFE ERB Asigurari Generale, a raportat un volum de prime brute subscrise de aproximativ 110 milioane lei, in crestere cu 62% comparativ cu sfarsitul anului 2016.

In acelasi timp, profitul net consolidat a insumat peste 3 milioane de lei, iar cheltuielile investitionale au fost in suma de 4,6 milioane lei - dublu fata de anul anterior.

"Rezultatele inregistrate in 2017 au fost in linie cu asteptarile, cu atat mai mult cu cat au fost inregistrate pe fondul initierii unui amplu proces de redefinire totala a business-ului din punct de vedere strategic", a declarat Anita NITULESCU, CEO, EUROLIFE ERB Asigurari.

"In 2017, am continuat sa punem bazele dezvoltarii pe termen lung, alocand un buget semnificativ de investitii in zona dezvoltarii digitale - atat in platformele interne, cat si externe, precum si dezvoltarii de noi produse si atragerii de specialisti, toate acestea in paralel cu mentinerea programelor de loialitate pentru clientii nostri. Calitatea de membru al holdingului canadian FAIRFAX Financial Holdings Limited ne ofera premisele unei expansiuni sustenabile prin trecerea catre canale de vanzare integrate - retele de brokeri, vanzari directe - si structurarea de produse inovative adaptate consumatorului modern. In acelasi timp, expertiza completa si complexa pe care am dezvoltat-o pe parcursul celor peste 10 ani in segmentul de bancassurance ramane un pilon important pentru strategia noastra de dezvoltare", a adaugta ea.

Potrivit companiei, eezultatele anului 2017 au fost sustinute de apetenta romanilor pentru produsele traditionale si de protectie. Astfel, s-a mentinut tendinta crescatoare pe segmentul asigurarilor de viata - avans de peste 50% -, sustinuta si de preferinta tot mai evidenta pentru produsele individuale - independente de contractarea unui credit. Mai mult, asigurarile de viata cu componenta de economisire au inregistrat si ele un avans de peste 20%, in termeni de prime brute subscrise, ceea ce indica o evolutie constanta si naturala de consolidare evidentiata in ultimii 2 ani.

De asemenea, un numar tot mai mare de romani intelege ca riscul nu poate fi ignorat, constientizare ce s-a reflectat pe segmentul asigurarilor de protectie, asigurarile facultative de locuinta ("Casa Ta") inregistrand un avans de 28%, in timp ce politele care acopera riscul de accident (Protect Accident) au ajuns la prime subscrise in crestere cu peste 18%.

"Industria de asigurari din Romania mai are cu siguranta etape de parcurs, pentru a ajunge la nivelul tarilor occidentale, din punct de vedere al ratei de penetrare si densitate, insa, trebuie sa avem in vedere si contextul macroeconomic in care tara noastra se afla", a spus Anita NITULESCU.

"Romania este inca o piata emergenta, caracterizata de venituri inca sub media europeana si putere de cumparare scazuta, dar cu un potential semnificativ de a ajunge la statutul de piata matura. In pietele mature, asigurarile fac parte din stilul de viata al clientilor, care in mod firesc opteaza pentru un pachet sau altul, in functie de nevoile fiecaruia. Vorbim de piete cu o istorie de peste 20 de ani in asigurari, cu un anumit nivel financiar si cu un grad de educatie mai mare in randul populatiei, care a mostenit aceasta cultura din generatie in generatie", a mai spus CEO-ul EUROLIFE ERB Asigurari.

EUROLIFE ERB Asigurari Romania, companie cu o experienta de peste 10 ani pe piata locala, acopera un portofoliu complex de riscuri: asigurari de viata, asigurari de invaliditate, asigurari de somaj, asigurari de imobil, asigurari de accidente, asigurari de raspundere civila, unit-linked.

EUROLIFE ERB Romania include companiile EUROLIFE ERB Asigurari de Viata, ce ocupa locul 7 pe segmentul asigurarilor de profil (potrivit ASF) si EUROLIFE Asigurari Generale, fiind o subsidiara a EUROLIFE ERB Insurance Group al carei principal actionar este FAIRFAX Financial Holdings Limited, holding canadian care, prin subsidiarele sale, este implicat in asigurari si reasigurari de proprietate si de accident, precum si in managementul investitiilor. In prezent, peste 150 000 de clienti detin polite de asigurare emise de EUROLIFE ERB Asigurari Romania.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata