by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Protectie mai mare pentru companii? Cedarile in reasigurare au atins, in 2017, maximul ultimilor 5 ani
Asiguratorii au cumparat mai multa protectie pe parcursul anului 2017, astfel ca gradul de cedare in asigurare a primelor subscrise de companiile de asigurari a crescut atat pe segmentul politelor generale, cat si pe cel de asigurari de viata.

Pentru categoria asigurarilor generale, la finalul anului 2017, aproximativ 38% din primele brute subscrise au fost cedate in reasigurare, nivelul fiind cel mai ridicat din ultimii 5 ani, totodata in crestere comparativ cu aceeasi perioada a anului 2016, cand se ridica doar la aproximativ 34%, conform datelor publicate de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.La finalul lunii decembrie 2017, aproximativ 37% din totalul indemnizatiilor brute platite au fost cedate reasiguratorilor, dupa ce in anul precedent nivelul era de 31,26%.Din rezervele tehnice brute existente la finele anului 2017 circa 38% erau aferente cedarilor in

Reasigurare, fata de 34,4% in anul precedent.Conform ASF, pentru o parte importanta de produse de asigurari generale (ex. asigurarile de catastrofa, asigurarile de raspundere civila), ca parte a strategiei proprii de management a riscurilor, asiguratorii apeleaza frecvent la diferite forme de contracte de cedare in reasigurare, limitand astfel dauna maxima suportata in cazul aparitiei unor evenimente asigurate cu impact financiar semnificativ.

Pentru categoria asigurarilor de viata

In mod traditional, exista diferente importante in ceea ce priveste politica de reasigurare intre activitatile de asigurari de viata si cele de asigurari generale. In cazul asigurarilor de viata, in general societatile de asigurare preiau o parte mult mai mare din riscul subscris.

Ca urmare a faptului ca primele de asigurare sunt in general anticipate, iar despagubirile, in caz de producerea evenimentului asigurat, sunt fixate prin contract pentru fiecare eveniment, deci mai predictibile, societatile de asigurari de viata nu apeleaza la fel de frecvent la cedarea in reasigurare ca cele de asigurari generale.Totodata, 11,58% din totalul indemnizatiilor brute platite au fost cedate reasiguratorilor, fata de 11% in 2016.Asiguratorii au cumulat, in 2017, prime brute subscrise in valoare de 9,7 miliarde de lei, in crestere cu 3,5% fata de anul 2016. Conform ASF, primii 10 jucatori au o cota de piata de 89%. Vezi aici ce afaceri a avut fiecare jucator!

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata