by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
"Ce asteptari salariale aveti?": ar trebui sa raspunzi acestei intrebari la interviu?
Ar trebui sau nu sa raspundem intrebarii "Ce asteptari salariale aveti?" din cadrul unui interviu de recrutare? Iata ce recomanda specialistii HR din asigurari.

Astfel, desi este o intrebare mai putin comoda pentru candidati, o prima recomandare ar fi sa stabiliti "o limita minima pentru care nu ar accepta postul", a explicat Anita DOBRE, Sef Departament Recrutare si Dezvoltare, OMNIASIG VIG.

"Discutia despre asteptarile salariale apare in orice interviu in stadiu avansat. Raspunsul trebuie adaptat fiecarei situatii in parte, in varianta cea mai potrivita candidatului: nivelul salarial minim pe care il vizeaza, nivelul motivant, cel actual sau cel pe care il considera potrivit pentru rolul pe care aplica in raport cu experienta pe care o are", adauga la randul sau, Marta ROSU, Recruitment and Development Manager, NN Asigurari de Viata.

"Intervievatorul se asteapta la un raspuns rezonabil si transparent al candidatului. La GROUPAMA, incurajam fiecare candidat sa evalueze responsabilitatile si efortul presupus de pozitia vizata si sa comunice un nivel salarial pe care il considera corect si pentru care ar fi suficient de motivat in noul rol", au afirmat reprezentantii HR ai GROUPAMA Asigurari.

In cazul in care nu sunteti la curent cu sumele acordate in domeniul de activitate pe care il urmariti, "puteti face un research care va va ajuta sa identificati pragul salarial in care va incadrati", explica Rodica VISAN, HR Manager, CertAsig, care atrage atentia asupra faptului ca "trecerea in etapa urmatoare a procesului de recrutare, fara a stabili o oferta salariala acceptata de ambele parti, poate avea efecte mai putin placute. Demotivarea angajatului poate fi un exemplu in acest sens."

Un alt element de care trebuie sa tineti cont este reprezentat de beneficiile extra-salariale. Astfel, "intr-o piata in care beneficiile conexe sunt oferite de majoritatea angajatorilor - de la pachete de sanatate, pana la asigurari de viata pentru ei si familie, cred ca este important ca fiecare candidat sa ceara detalii si in acest sens.Trebuie mentionat ca la nivel local, transparenta angajatorilor privind pachetul de compensatii este adresata celor care sunt finalisti. Cu toate acestea, un angajator planificat doreste sa stie ca poate fi competitiv relativ la asteptarile candidatului, iar deschiderea acestuia poate face procesul mai realist si poate economisi timp", a subliniat Elena IONESCU, HR Business Partner, METROPOLITAN Life.

In ansamblu, dupa cum precizeaza Pia SIMIONESCU, Director Resurse Umane, Gothaer Asigurari Reasigurari, "a raspunde clar si complet (vezi pachet beneficii, program de lucru, orice alte cerinte) la aceasta intrebare, este foarte important, atat din punct de vedere al evaluarii, intrucat angajatorii apreciaza candidatii cu cerinte ferme si realiste, intelept stabilite si argumentate, cat si pentru a eficientiza procesul de recrutare. In cazul in care intre cerintele candidatului si bugetul angajatorului exista o diferenta majora, insurmontabila, procesul de recrutare poate fi oprit fara a mai chema candidatul la alte interviuri, testari, evaluari, economisind astfel timpul ambelor parti. De asemenea, in cazul ofertarii, cand candidatul nu comunica asteptarile salariale, poate avea loc un schimb de oferte si discutii inutile sau care sa amane mult momentul angajarii, intrucat, de cele mai multe ori, companiile au fluxuri de aprobare pentru oferte, iar parcurgerea acestora poate dura si cateva zile."

V-ati abonat la XPRIMM Job? Gasiti locuri de munca din asigurari si brokeraj

Profesionistii din Romania au la dispozitie doua instrumente de recrutare specializate si dedicate pietei asigurarilor, respectiv Newsletter-ul XPRIMM Job si portalul online www.asiguratori.ro. Acestea se adreseaza atat celor care doresc sa aplice la cele mai noi posturi disponibile in domeniu, cat si specialistilor in resurse umane din cadrul companiilor care cauta oamenii potriviti, cuprinzand anunturi de angajare ale companiilor de asigurare si de brokeraj din Romania.

Cu peste 800 de editii, Newsletter-ul XPRIMM Job este recunoscut pentru calitatea si cantitatea CV-urilor primite, fiind transmis saptamanal, in fiecare zi de luni, catre abonatii XPRIMM Stiri.

De asemenea, toate anunturile de angajare aparute in XPRIMM Job, precum si articole si materiale de specialitate de interes pentru toti cei care activeaza pe piata muncii pot fi gasite si pe grupul dedicat de LinkedIn.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata