by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Ce vor, de fapt, sa stie recrutorii cand va intreaba "unde va vedeti peste 5 ani"
In timpul unui interviu de angajare, ideea de a va imagina "unde va vedeti peste 5 ani" poate fi o adevarata provocare. Ce vor sa afle, de fapt, recrutorii cand apeleaza la aceasta intrebare si care ar fi cele mai bune raspunsuri ne spun specialistii HR din asigurari.

Astfel, desi ramane "una dintre cele mai controversate intrebari intalnite in randul candidatilor (...) din cauza faptului ca multi nu ii vad rostul", scopul recrutorilor "este de a afla care este capacitatea candidatului de a-si stabili obiective pe termen mediu si lung sau de a cunoaste perspectiva sa asupra viitorului profesional", subliniaza Rodica VISAN, HR Manager, CertAsig.

"In piata muncii extrem de dinamica si competitiva din prezent, intrebarea este din ce in ce mai rar intalnita", explica, la randul sau, Marta ROSU, Recruitment and Development Manager, NN Asigurari de Viata, "insa cei carora le este adresata intr-un interviu pot face referire la traseul profesional si, implicit, la directia in care doresc sa se dezvolte mai departe."

Si reprezentantii HR din cadrul GROUPAMA Asigurari atrag atentia ca nu incurajeaza aceasta intrebare in cadrul interviurilor, "insa un raspuns pe care il cauta profesionistii din HR prin aceasta intrebare vizeaza scopul dezvoltarii profesionale a unui candidat."

In principiu, conform Anitei DOBRE, Sef Departament Recrutare si Dezvoltare, OMNIASIG VIG, "raspunsul depinde foarte mult de viziunea pe care candidatul o are asupra vietii sale personale si activitatii sale profesionale. Insa un raspuns `clasic' la aceasta intrebare ar putea fi: `Intr-o companie de top in care am posibilitatea sa-mi pun in practica cunostintele si abilitatile dobandite, in care sa am acces la o cariera de succes'".

De asemenea, "este indicat ca posibilul angajat sa prezinte pe scurt viziunea sa imediata asupra viitorului sau profesional si ce vizeaza in perioada urmatoare", completeaza si Elena IONESCU, HR Business Partner, Metropolitan Life.

Dupa cum subliniaza specialistii din domeniu, candidatii au sanse din ce in ce mai mici sa se mai intalneasca cu aceasta intrebare intr-un interviu, mai ales in contextul actual, aflat in continua transformare. "In momentul de fata, in care in mediul de business lucrurile se schimba cu o viteza ametitoare, iar tehnologia influenteaza direct sau indirect structuri, responsabilitati, modul de lucru, etc. aceasta intrebarea este desueta. Este putin probabil ca persoanele intervievate sa stie ce vor sa faca peste 5 ani. In plus, intrebarile ipotetice nasc raspunsuri ipotetice, fara un aport valoros de informatie pentru evaluare. Cel mai bun predictor al viitorului este trecutul. Astfel, o intrebare de tipul "ce ati face daca..." va provoca candidatul la un exercitiu de imaginatie in care va spune cele mai interesante lucruri care considera ca vor fi apreciate de evaluator, asta neinsemnand ca in realitate acesta chiar ar face ceea ce spune", mentioneaza Pia SIMIONESCU, Director Resurse Umane, Gothaer Asigurari Reasigurari. "Este mult mai util sa fie discutate dorintele de dezvoltare ale candidatului pe termen scurt sau mediu: ce isi doreste sa invete in noul job si de ce - asta ar fi mai realist si ar demonstra in ce masura candidatul intelege continutul jobului pentru care a aplicat", a adaugat aceasta.

V-ati abonat la XPRIMM Job? Gasiti locuri de munca din asigurari si brokeraj

Profesionistii din Romania au la dispozitie doua instrumente de recrutare specializate si dedicate pietei asigurarilor, respectiv Newsletter-ul XPRIMM Job si portalul online www.asiguratori.ro. Acestea se adreseaza atat celor care doresc sa aplice la cele mai noi posturi disponibile in domeniu, cat si specialistilor in resurse umane din cadrul companiilor care cauta oamenii potriviti, cuprinzand anunturi de angajare ale companiilor de asigurare si de brokeraj din Romania.

Cu peste 800 de editii, Newsletter-ul XPRIMM Job este recunoscut pentru calitatea si cantitatea CV-urilor primite, fiind transmis saptamanal, in fiecare zi de luni, catre abonatii XPRIMM Stiri.

De asemenea, toate anunturile de angajare aparute in XPRIMM Job, precum si articole si materiale de specialitate de interes pentru toti cei care activeaza pe piata muncii pot fi gasite si pe grupul dedicat de LinkedIn.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata