by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Virgil SONCUTEAN: Avansul tehnologic va schimba foarte mult piata CASCO
"Avansul tehnologic este o tendinta care, in viitorul apropiat, va schimba foarte mult piata CASCO", a declarat Virgil SONCUTEAN, Director General, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, in numarul special al Revistei PRIMM - Asigurari&Pensii.

"Gradul de imbatranire al parcului auto reprezinta o provocare pentru asigurarile CASCO.

O alta provocare este data de concentrarea masinilor noi pe leasingul financiar si operational care schimba structura pietei", a precizat acesta.

Virgil SONCUTEAN a aratat ca, chiar daca, la jumatatea anului 2017, segmentul CASCO a inregistrat o crestere de 7 procente, studiile recente privind comportamentul oamenilor releva o tendinta in scadere a detinerii si achizitionarii unei masini proprii - tendinta opusa celei privind asigurarile de viata si sanatate.

"Acest nou comportament pune presiune pe redesenarea unor produse si mai simple pentru client cu cateva optiuni clare. Simplitatea va bate complexitatea de fiecare data - in ceea ce priveste cumpararea produselor de asigurari CASCO. Toate aceste provocari demonstreaza potentialul limitat de crestere in zona CASCO", a adaugat seful ALLIANZ-TIRIAC Asigurari.

In ceea ce priveste segmentul RCA, acesta a iesit din perioada de plafonare, insa ramane o zona de monitorizare foarte atenta. Vom vedea in ce masura am invatat din experientele ultimilor 2-3 ani. Pe de alta parte, rezultatele la 6 luni, ne arata faptul ca piata RCA este concentrata in proportie de peste 70% in jurul a 3 jucatori, iar acesta este un motiv de ingrijorare", a spus Virgil SONCUTEAN.

"Serviciul de decontare directa aparut prin legea RCA 132/2017 si valabil in ofertele companiilor de asigurari din 1 septembrie poate schimba modul in care oamenii vor decide achizitionarea politei RCA, iar pretul nu va mai fi singurul factor de decizie contand, in egala masura, si buna reputatie privind plata daunelor. Sper sa reusim sa capitalizam cu adevarat acest beneficiu.

ALLIANZ-TIRIAC are un start foarte bun in ceea ce priveste vanzarea acestui serviciu, reusind in primele saptamani de la lansare sa vanda peste 5.000 de clauze de decontare directa", a explicat Virgil SONCUTEAN.

Analiza completa privind previziunile si tendintele asteptate pe piata asigurarilor in perioada urmatoare, precum si mai multe declaratii ale reprezentantilor principalelor companii de asigurari si brokeraj pot fi citite in Editia Speciala decembrie-ianuarie a Revistei PRIMM - Asigurari&Pensii. De asemenea, revista poate fi descarcata gratuit de AICI

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata