by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Black Friday a ajuns si in domeniul financiar. 15 sfaturi ca sa cumperi online in siguranta
Devenita deja o traditie pentru retail-ul online, dar si offline, din Romania, Black Friday a ajuns, si in acest an, si in domeniul financiar. Astfel, companii de asigurari, dar si institutii bancare ofera, zilele acestea, o serie de discount-uri clientilor pentru produse financiare diverse, de la polite RCA si CASCO pana la asigurari de accident.

Astfel, Gothaer Asigurari Reasigurari a lansat astazi oferta "GoBLACK FRIDAY", in cadrul careia clientii care isi asigura masina in perioada 17-21 noiembrie 2017 prin polita "CASCO Masina Mea" primesc 30% reducere. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul companiei.

Reduceri la politele de asigurare ofera si BCR. Asadar, cu prilejul Black Friday, banca ofera persoanelor fizice: asigurare PAD gratuita la achizitionarea asigurarii facultative Garant Amplus (oferita de catre OMNIASIG Vienna Insurance Group S.A, asigurare de viata pentru seniori - reduceri de 25/50/100 de lei in functie de pachetul ales (produs oferit de catre BCR Asigurari de Viata), dar si reducere de 15% din costul pachetului de asigurare in caz de accident (produs oferit de catre BCR Asigurari de Viata). De asemenea, BCR a pregatit dobanzi reduse cu 2,5 puncte procentuale (7,99%) pentru creditul de nevoi personale DIVERS, Internet si Mobile Banking cu comisioane zero pe viata, precum si carduri de credit cu 0 lei comisioane de emitere si administrare. Nu in ultimul rand, banca ofera discount-uri si persoanelor juridice. Mai multe informatii sunt disponibile aici si aici.

Si Banca Transilvania se alatura institutiilor financiare care vin cu oferte speciale de "Black Friday", organizand "Bank Friday": campanie de shopping bancar online desfasurata pe site-ul bancii, pe Twitter si pe Instagram, timp de 12 ore, in intervalul 8 - 20, pe 17 noiembrie. BANK Friday inseamna reduceri, gratuitati sau alte beneficii la stocuri de produse si servicii ale Grupului BT, pentru persoane fizice si companii: credite, carduri, overdraft, sticker de plata, Internet Banking, Mobile Banking, leasing auto si leasing operational. Mai multe detalii sunt disponibile pe bancatransilvania.ro.

De asemenea, tot cu ocazia reducerilor de "Vinerea neagra", CEC Bank adauga noi beneficii pentru creditele ipotecare in lei destinate achizitionarii de locuinte si pentru cardurile de credit Mastercard si Visa Platinum, in perioada 17-24 noiembrie a.c.: comision 0 de analiza pentru solicitarile de credite ipotecare in lei pentru achizitia de locuinte, inregistrate la banca in aceasta perioada, precum si comisioane 0 de administrare cont si card principal/suplimentar, in intervalul noiembrie 2017-februarie 2018, pentru toti clientii care solicita un card de credit Mastercard sau Visa Platinum. Detaliile integrale si toate conditiile privind aceste reduceri sunt detaliate pe cec.ro.

15 sfaturi ca sa faci cumparaturi online in siguranta

Indiferent daca iti cumperi o asigurare, un card bancar sau un set de anvelope de iarna, daca ai planuite cumparaturi online de Black Friday, tine cont de cateva sfaturi ca sa nu fii victima fraudelor sau a hotilor pe Internet.

Iata cele mai importante recomandari transmise de Politia Romana:

CE TREBUIE SA FACI:

1. Cumpara din surse sigure, de la firme sau magazine pe care le cunosti sau pe care le-ai mai folosit si verifica rating-ul vanzatorilor pe site-urile de comert online.

2. Introdu adresa site-ului pe care intentionezi sa efectuezi plata si nu da click pe link-uri primite pe mail. In unele situatii, aceste link-uri te pot directiona catre site-uri false, care imita perfect site-urile comerciantilor.

3. Asigura-te ca transferul informatiilor se face in mod securizat. Verifica existenta simbolului de tip lacat in bara URL si foloseste un protocol HTTPS sau SSL atunci cand navighezi pe internet.

4. Inainte de a introduce datele cardului bancar, asigura-te ca site-ul este securizat: in stanga sus va aparea un lacatel care va indica faptul ca respectivul site este securizat iar adresa site-ului va incepe cu HTTPS.

5. Este important sa detii un sistem de operare actualizat si un antivirus, de asemenea actualizat iar firewall-ul sa fie activat. Exista programe informatice care pot inregistra caracterele tastate, astfel datele cardului bancar precum si alte date de identificare sau autentificare pot ajunge in posesia unor persoane neautorizate.

6. Foloseste carduri de credit atunci cand cumperi online. Majoritatea cardurilor de credit au politici stricte in ceea ce priveste siguranta clientilor. Daca nu primesti ce ai comandat, emitentul cardului iti va returna banii.

7. Fii atent la platile recurente (automate). Inainte de a furniza datele cardului pentru a plati un serviciu cu reinnoire, informeaza-te cum poti sa incetezi serviciul platilor recurente.

8. Multi comercianti online iti vor cere sa stocheze informatiile tale de plata. Gandeste-te de doua ori inainte sa iei o decizie si fii sigur ca ai inteles riscurile pe care le implica.

9. Pastreaza intotdeauna documentele referitoare la platile pe care le-ai efectuat online.Acestea pot fi folosite pentru stabilirea termenilor si conditiilor vanzarii sau pentru a face dovada ca ai platit pentru bunuri.

CE NU TREBUIE SA FACI:

1. Daca nu cumperi un anumit bun sau serviciu, nu furniza datele cardului. In cazul platilor online ti se vor solicita de catre comercianti numele inscris pe card, numarul cardului, codul CVV si data expirarii. Daca ti se cer si alte informatii, cum ar fi codul PIN, nu introdu aceste date si paraseste site-ul.

2. In situatia in care primesti mailuri prin care ti se solicita datele cardului bancar, pentru actualizare, sau pentru diferite scopuri, nu da curs acestor solicitari, banca nu iti va cere niciodata aceste date prin mail, iar cel mai probabil, daca vei da click pe linkul din mail, vei fi directionat catre un site de tip phishing, care imita site-ul real al bancii unde ti se va cere sa introduci datele cardului.

3. Nu deschide atasamente primite de la persoane necunoscute, acestea pot contine virusi sau programe de tip malware.

4. Cand cumperi online de la alte persoane, nu trimite banii in avans. Daca este posibil, foloseste un serviciu cu plata ramburs.

5. Evita sa faci cumparaturi pe site-uri care nu folosesc un serviciu de tip full authentification (Verified by Visa / MasterCard Secure Code)

6. Nu trimite datele cardului prin e-mailuri necriptate.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata