by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
VIDEO: Piata asigurarilor are solutii pentru clientii digitali
Mediul digital devine tot mai important pentru piata de asigurari din Romania, in conditiile in care tehnologia isi face simtita prezenta in permanenta in randul consumatorilor, de la sursa de informare si pana la achizitiile online si chiar gestionarea daunelor.

Totusi, vedem ca industria de asigurari este cu cativa pasi in urma digitalizarii din alte domenii, precum banking, comertul online sau telecomul. Astfel, digitalizarea reprezinta o mare provocare pentru asiguratori si brokeri.

Despre inovatiile digitale in asigurari si efectele acestora asupra pietei si a relatiei cu clientii au discutat Adrian LOW-VESA - Chief Commercial Officer si Health & Benefits Practice Manager, AON Romania, Ovidiu RACOVEANU (prin telefon) - Director Departamentul Subscrieri Asigurari de Viata, ASIROM VIG si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii in cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzata marti, 14 noiembrie 2017, de RFI Romania.

"Digitalizare - cred ca este inca un cuvant mare pentru piata de asigurari din Romania. Noi, in AON, vedem si auzim mereu despre digitalizare prin prisma dimensiunii globale a companiei. De la brokeraj digital, la administrare personalizata de beneficii intr-un portal personalizat pentru fiecare client, pana la solutii de nisa pe tipuri de asigurari - asta cred ca ne va rezerva viitorul si in Romania", a declarat Adrian LOW-VESA.

El a aratat ca multe piete din Europa, printre care si Polonia, sunt mai digitalizate comparativ cu Romania, dar si tara noastra face eforturi sa se adapteze noilor cerinte.

"Clientul nostru este unul corporate, nu retail - care cumpara bucata cu bucata, si este mai complicat sa vorbim azi de digitalizare aici, dar exista zone cum sunt beneficiile extrasalariale pentru angajati, care suporta o discutie foarte interesanta in zona de digitalizare", a mai spus oficialul AON, subliniind ca digitalizarea vine cu multe plusuri.

Clientii s-au mutat in mediul digital? "O parte dintre clientii nostri chiar activeaza in acest domeniu, fie ca sunt furnizori ai mediului digital - unii creaza gadget-urile sau softurile -, fie sunt actori, ca si noi - utilizatori, testari", a raspuns Adrian LOW-VESA.

La randul sau, Ovidiu RACOVEANU a mentionat ca piata asigurarilor este traditionalista dar se adapteaza, iar produsele trebuie sa fie pe intelesul clientilor.

"Tinerii ne trag dupa ei cu obisnuintele lor (digitale) si trebuie sa tinem si noi pasul cu ei. Industria de asigurari este putin mai traditionalista, este mai refractara. Totusi, nu este intamplator, pentru ca pana la urma asigurarile sunt o promisiune, dar sunt si o relatie de incredere si increderea, in mod traditional, era facuta printr-un intermediar - vanzator. Acum internetul trebuie sa faca aceste lucruri si reuseste, dar partial. Unii clientii sunt pragmatici, care se uita la produse, la beneficii si la pret, in timp ce alti clienti sunt atasati de latura poetica, fiind mai influentati de forumuri, reclame, de ceea ce fac prietenii si asa mai departe", a declarat reprezentantul ASIROM VIG.

"Trebuie sa ne adaptam pentru ca asigurarile, chiar daca noi am vrea sa fie percepute ca un produs financiar mai elevat, pana la urma ele trebuie facute pe intelesul clientilor. Clientii doresc produse simple, pe care sa le poata intelege", a adaugat Ovidiu RACOVEANU..


TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata