by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Cedarile in reasigurare au ajuns la un nou record in primele 3 luni din 2017
Aproximativ 40% din primele brute subscrise, in primul trimestru al anului 2017, pe segmentul asigurarilor generale au fost cedate in reasigurare, nivelul fiind cel mai ridicat din ultimii 5 ani, conform datelor publicate de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Ponderea subscrierilor cedate in reasigurare este in crestere semnificativa fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand se ridica doar la circa 33%.Raportat la indemnizatiile brute platite in primul trimestru al anului 2017 circa 36% au reprezentat sumele recuperate de la reasiguratori.Din rezervele tehnice brute existente la finele trimestrului I al anului 2017 circa 39% erau aferente cedarilor in reasigurare.

In mod traditional, exista diferente importante in ceea ce priveste politica de reasigurare intre activitatile de asigurari de viata si cele de asigurari generale.

Pentru o parte importanta de produse de asigurari generale (ex. asigurarile de catastrofa, asigurarile de raspundere civila), ca parte a strategiei proprii de management a riscurilor, asiguratorii apeleaza frecvent la diferite forme de contracte de cedare in reasigurare astfel limitand dauna maxima suportata in cazul aparitiei unor evenimente asigurate cu impact financiar semnificativ.

Pentru categoria asigurarilor de viata, in general, societatile de asigurare preiau o parte mult mai mare din riscul subscris.

Datorita faptului ca primele de asigurare sunt in general anticipate iar despagubirile in caz de producerea evenimentului asigurat fixate prin contract pentru fiecare eveniment, deci mai predictibile societatile de asigurari de viata nu apeleaza la fel de frecvent la cedarea in reasigurare ca cele de asigurari generale.

In ultimii 5 ani gradul de cedare in reasigurare a fost de sub 4% din primele brute subscrise si de cel mult 2% din rezervele tehnice brute, fluctuatiile de la un an la altul nefiind semnificative.TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata