by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Rezultate ALLIANZ-TIRIAC: Veniturile au crescut cu 8% in prima jumatate a anului 2017
ALLIANZ-TIRIAC a inregistrat, la 30 iunie 2017, un volum al veniturilor din prime brute subscrise la nivel agregat (asigurari generale si asigurari de viata & sanatate) in crestere cu aproape 8%, fata de valoarea veniturilor inregistrate la finele celui de-al doilea trimestru al anului 2016.

In premiera, compania nu a anuntat si cifrele in valoare absoluta, dupa ce nici ASF nu a publicat valoarea primelor brute subscrise de principalii jucatori din asigurari in primul trimestru din acest an, in dreptul fiecaruia fiind trecuta doar cota de piata.

Profitul operational consolidat al ALLIANZ-TIRIAC din activitatea de asigurari a crescut in primele 6 luni ale anului curent, de asemenea, cu 27%, in comparatie cu cel inregistrat in acelasi interval al anului trecut.

Virgil SONCUTEAN, Director General, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari: "Intr-o piata dominata in continuare de asigurarile auto, am reusit sa compensam erodarea primei medii din RCA cu cresterea inregistrata de liniile non-auto si asigurari de viata. Ma bucur sa constat ca oamenii incep sa constientizeze faptul ca finantarea accesului la servicii medicale de calitate prin asigurarile private de sanatate, dar si grija pentru bunurile care au fost achizitionate intr-o viata de om, reprezinta aspecte la fel de importante, daca nu chiar mai importante decat autoturismul".

Segmentul Asigurarilor Generale

In primele doua trimestre ale anului 2017, ALLIANZ-TIRIAC a inregistrat o crestere a veniturilor totale din segmentul asigurarilor generale de 6% fata de valoarea inregistrata in primele 2 trimestre ale anului trecut.

Cresterea subscrierilor a fost influentata, in principal, de evolutia afacerilor non-auto, unde cresterea s-a situat la peste 19%. S-a remarcat, de asemenea, o crestere importanta pe segmentul Bunuri si proprietati, de aproape 6% fata de acelasi interval al anului trecut

Asigurarile auto au generat cresteri marginale ale veniturilor, la jumatatea anului, de sub 1%. Ponderea cea mai mare in totalul veniturilor din prime subscrise este detinuta de asigurarile Casco, segment pe care ALLIANZ-TIRIAC era, la finele anului trecut, lider.

La nivelul segmentului de asigurari de sanatate, fata de rezultatele inregistrate in primele 2 trimestre al anului trecut, ALLIANZ-TIRIAC a inregistrat anul acesta o crestere a volumului de afaceri de pana la 80%.

Segmentul asigurarilor de viata

Vanzarile de polite de asigurari de viata au inregistrat o crestere cu aproape 23% peste valoarea inregistrata in acelasi interval al anului trecut.

Asigurarile de tip unit linked sunt cele care au dominat vanzarile pe segmentul asigurarilor de viata, semnaland o crestere procentuala a veniturilor totale fata de T2 2016 de 36%. O crestere semnificativa a fost consemnata si pe segmentul asigurarilor de grup, evidentiind o evolutie de circa 26%, comparativ cu anul trecut, pe acelasi interval de referinta. In ceea ce priveste produsele traditionale, rezultatele sunt similare celor din anul precedent.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata